Festivalul International de Film PELICAM editia a II-a , Evenimente in Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Evenimente

 

 

Festivalul International de Film PELICAM editia a II-a

Piata Mircea cel Batran Piata Mircea cel Batran Tulcea TL 4.9 5 4 Festivalul International de Film PELICAM editia a II-a

 

 

Salveaza in Foursquare
Festivalul International de Film PELICAM editia a II-a

Pelicam International Film Festival, editia a II-a debuteaza anul acesta pe 14 iunie, in Tulcea cu un program artistic complex, fiind singurul festival de film din Romania avand ca tema principala mediul inconjurator si oamenii.

Timp de 3 zile, in Piata Civica si in Centrul Cultural Jean Bart vor avea loc proiectii in aer liber si videoproiectii in premiera nationala a 15 filme de lungmetraj din tari precum Germania, Franta, Norvegia, Danemarca, Polonia, Elvetia, Canada si Anglia, filme premiate la alte festivaluri de renume si realizate de regizori celebri a caror cariera a fost premiata in cadrul festivalului international de film de la Berlin, Cannes sau chiar la Oscar.

Printre numele sonore din cadrul PIFF 2013 se numara filmul norvegian din deschidere “North of the sun” in regia lui Inge Wegge urmat de concertul celor de la Robin and The Backstabbers  vineri  14 iunie si filmul “La soif du monde” in regia celebrului fotograf Yann-Arthus Bertrand, cunoscut la nivel mondial pentru cartea sa: “Pamantul de pe cer” si filmul sau “Home”. 

Pelicam aduce si ultimul film al celebrului regizor german Fatih Akin, documentarul “Polluting paradise” prezentat la Cannes in 2012. In data de 16 iunie in Piata Civica va avea loc ceremonia de inchidere si decernarea premiilor celei de-a doua editii a festivalului de film Pelicam urmate de concertul celor de la Suie Paparude.

Incluse intr-o proiectie speciala atat in Piata Civica cat si in Centrul Cultural Jean Bart sunt filmele care se vor proiecta in prezenta echipei aflate in Romania si anume: “ More Than Honey”, in regia lui Markus Imhoff, castigator al Ursului de Argint la Berlin IFF si nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain pentru celebra opera The Boat is Full, filmul “Rosia Montana a town on the brink” proiectat in prezenta regizorului de origine germana Fabian Daub, interesat de subiectul regiunii Rosia Montana aflat in dezbateri internationale, si filmul “Tous Cobayes” in regia lui Jean Paul Jaud cunoscut pentru celebrul documentar, "Nos enfants nous accuseront".

Festivalul International de film Pelicam ofera ocazia publicului din Romania sa descopere activitatiile oamenilor din alte tari, abordarea lor fata de mediul inconjurator, respectul si pretuirea pentru natura in general. De ce ar trebui sa valorificam, sa protejam si sa dezvoltam mediul in care traim este foarte bine surprins si prezentat prin cea de-a 7-a arta, cinematografia, reprezentata prin filmele si activitatile conexe din cadrul celei de-a doua editii Pelicam IFF. Intrarea la toate evenimentele Pelicam IFF 2013 este gratuita.

Festivalul international de film Pelicam este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Les Herbes Folles si incepand cu 2013, Pelicam face parte din Green Film Network, reteaua internationala a festivalurilor de film de mediu.

Site oficial: pelicam.ro

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
4.9
(4 voturi)
Unde?

Piata Mircea cel Batran

Festivalul International de Film PELICAM editia a II-a
Cand?

de Vineri, 14 Iunie 2013 La 20:00
pana Duminicã, 16 Iunie 2013 La 22:00

Festivalul International de Film PELICAM editia a II-a
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.177476592737285
Longitudine: 28.80467712879181

Coordonate GPS
Calendar evenimente
« Ianuarie 2019 »
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

 

Anunta un eveniment!
» afla ce trebuie sa faci

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!