Festivalul de film rusesc Kino+, editia a II-a, Evenimente in Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Evenimente

 

 

Festivalul de film rusesc Kino+, editia a II-a

Piata Mircea cel Batran Piata Mircea cel Batran Tulcea TL 3.0 5 10 Festivalul de film rusesc Kino+, editia a II-a

 

 

Salveaza in Foursquare
Festivalul de film rusesc Kino+, editia a II-a

Evenimentul se înscrie în Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din România, cea de a patra etapă a celei mai prestigioase manifestări cineculturale din spațiul românesc și, timp de o săptămână, marele public va avea acces gratuit la filme de calitate, în regia mai multor generații de regizori ruși, traduse de studenții Universității din București.

Proiecția filmelor este programată să se desfășoare după cum urmează, începând cu orele 21.00:

 

  • Luni – 20 august - ULTIMUL CANTON (2010) – regizor Aleksei Ucitel’, Irina Gorlova
  • Marți – 21 august - GAMBITUL TURCESC (2005), regizor Djanik Faiziev
  • Miercuri – 22 augus - POVESTEA COSMOSULUI MEU [ROMADESUS] (2009), regizor Iana Poliaruş
  • Joi – 23 august - BUNICA TOSIA  (2003), regizor Lidia Bobrova
  • Vineri – 24 august - CREDINŢĂ (2009), regizor Lidia Bobrova
  • Sâmbătă – 25 august - GEORG (2008), regizor Peeter Simm
  • Duminică – 26 august - EFECT DE SERĂ (2005), regizor Valeri Ahadov

ULTIMUL CANTON (2010) – regizor Aleksei Ucitel’, Irina Gorlova

Acţiunea filmului se petrece în Siberia în anii de după cel de-al doilea război mondial. Ignat, mecanicul unei locomotive cu aburi, erou de război ajuns până la Berlin, nimereşte prin voia sorţii la capătul lumii, într-o aşezare a unor exilaţi. Să conducă locomotiva, să simtă puterea acestei maşinării, viteza, libertatea şi hazardul devin raţiunea de a trăi a lui Ignat. Prin vântul ca de gheaţă şi prin pădurile înzăpezite el îşi conduce locomotiva spre necunoscut unde îi este sortit să îşi găsească iubirea. În taiga se ascunte de întreaga lume nemţoaica Elsa care trăise câţiva ani în pădure ca o sălbăticiune luptându-se pentru viaţa sa.

GAMBITUL TURCESC (2005), regizor Djanik Faiziev

 Filmul se bazează pe romanul cu acelaşi nume al lui Boris Akunin, roman ce urmăreşte aventurile lui Erast Fandorin în timpul războiului ruso-turc din 1877-1878. Eroul o întâlneşte pe frumoasa Varvara Andreevna Suvorova pe când acesta se îndrepta spre trupele ruseşti pentru a-şi vedea logodnicul. Cu ajutorul ei, Fandorin reuşeşte să dejoace planurile spionului ascuns în rândurile armatei ruseşti.

POVESTEA COSMOSULUI MEU [ROMADESUS] (2009), regizor Iana Poliaruş

 Într-o zi, locuitorii unui apartament comunal din Petersburg, uitându-se pe fereastră, vor vedea în locul curţii obişnuite ceva de neînţeles. Până să îşi dea seama ce se întâmplă, viaţa lor este dată  peste cap.

BUNICA TOSIA  (2003), regizor Lidia Bobrova

 „Babusia” îi spuneau cu afecţiune nepoţii pentru care ea era cel mai important om din lume.
Au trecut ani. Nepoţii au crescut şi şi-au întemeiat propriile familii. Bunica şi-a vândut casa, banii obţinuţi i-a dat nepoţilor, iar ea a rămas să locuiască împreună cu fiica şi ginerele. Vera, fiica sa, se îmbolnăveşte şi moare, iar ginerele refuză să mai locuiască cu fosta soacră, intenţionând să îşi refacă viaţa.

CREDINŢĂ (2009), regizor Lidia Bobrova

 La baza filmului stau trei povestiri ale lui Vasili Şukşin care au în comun eroul principal: Maksim. Maksim este chinuit de o nostalgie de neînţeles şi încearcă să îi găsească o cauză. El încearcă să demonstreze că o boală sufletească este la fel de îngrozitoare ca şi celelalte boli de care poate suferi un om.

GEORG (2008), regizor Peeter Simm

 Melodii de neuitat, un timbru vocal unic şi o voce care mişca sufletul oricărui ascultător. O enigmă pentru femei, o autoritate pentru bărbaţi, Gheorg Ots a fost un cântăreţ apreciat de nomenclatura comunistă din URSS, dar şi de milioane de oameni simpli.
Filmul prezintă viaţa lui, nicidecum simplă, aşa cum s-ar crede, privită prin ochii soţiei sale, ai femeii care a trăit alături de el mai bine de 20 de ani.

EFECT DE SERĂ (2005), regizor Valeri Ahadov

 După ce i se fură bagajele în gară, Rita se trezeşte singură, fără acte, bani sau prieteni,  într-un oraş străin şi rece. Întâmplător, face cunoştinţă cu Nemoi (Mutul) un vagabond la vârsta adolescenţei cu care treptat ajunge să lege o prietenie strânsă. Cei doi tineri trec printr-o serie de întâmplări neverosimile.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea, va avea loc în data de 20 august 2012, începând cu orele 21.00, în Piața Civică Tulcea. La eveniment sunt așteptați să participe reprezentanți ai Comunității Rușilor Lipoveni din România și ai coorganizatorilor locali, ai mediului cultural și educațional, ai minorităților naționale, studenți și elevi, precum și toți pasionații filmelor de calitate.

Proiecţia filmului Ultimul canton (2010 ) o dramă în regia lui Aleksei Ucitel’ și Irina Gorlova nominalizat la Globul de aur pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină” va da startul unui regal al filmelor ruseşti de ultimă generaţie în premieră pe marele ecran din Tulcea. În fiecare seară, timp de o săptămână, publicul tulcean va avea acces gratuit la creaţii ale unei şcoli cinematografice cu tradiţie ce se bucură de prestigiu în întreaga lume. Subtitrarea în limba română a filmului „Ultimul canton” a fost realizată în cadrul Concursului studențesc de subtitrări Kino+ 2012, clasându-se pe locul I.

Festivalul național de film rusesc Kino+ vine să acopere golul creat în urma absenței din sălile românești a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Caravana premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din România oferă spre vizionare o gamă variată de filme, unele realizate în maniera tradițională a școlii de film rusesc, altele - dintr-o perspectivă inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric. Spectatorii sunt invitați să evadeze din cotidian în compania unor eroi animați de cele mai profunde sentimente umane. Această manifestare de natură educativ-culturală este cel mare mare eveniment din România de o asemenea factură de după 1989 ce include și un program extracurricular dedicat studenţilor de la Universitatea din Bucureşti.

Informații suplimentare se pot găsi pe pagina web dedicată evenimentului kino-plus.ro

Organizatori: Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Universitatea din Bucureşti, Reţeaua de cultură
Coorganizator: Primaria Municipiului Tulcea
Cu sprijinul: Ambasadei Federației Ruse în România, Agenţiei Federale „Rossotrudnicestvo”, Asociației Profesorilor de Limbă și Literatură Rusă din România și Departamentului pentru Relații Interetnice – Guvernul României
Studiouri partenere: Lenfilm, Centrul Naţional de Film, Rock films, Pervîi Kanal ORT

Accesul este gratuit

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
3.0
(10 voturi)
Unde?

Piata Mircea cel Batran

Festivalul de film rusesc Kino+, editia a II-a
Cand?

de Luni, 20 August 2012 La 21:00
pana Duminicã, 26 August 2012 La 23:00

Festivalul de film rusesc Kino+, editia a II-a
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.17750961739338
Longitudine: 28.80462884902954

Coordonate GPS
Calendar evenimente
« Octombrie 2018 »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

 

Anunta un eveniment!
» afla ce trebuie sa faci

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!