Festivalul Bărcilor cu Vâsle Rowmania - 2 - 4 septembrie 2011, Evenimente in Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Evenimente

 

 

Festivalul Bărcilor cu Vâsle Rowmania

Faleza, Lac Ciuperca Faleza, Lac Ciuperca Tulcea TL 3.0 5 5 Festivalul Bărcilor cu Vâsle Rowmania

 

 

Salveaza in Foursquare
Festivalul Bărcilor cu Vâsle Rowmania

Rowmania este iniţiativa multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, de promovare a mişcării fizice prin folosirea ambarcaţiunilor cu vâsle. Rowmania se lansează pentru o mai bună înţelegere şi interpretare a naturii, în liniile conceptelor de dezvoltare durabilă şi antreprenoriat social.

Programul promovează ecoturismul în România, la nivel naţional şi internaţional. Rowmania va funcţiona şi ca un brand dedicat, sub care se vor realiza proiecte pentru încurajarea şi popularizarea agrementului cu barca cu vâsle.

Pentru acest an, Asociaţia "Ivan Patzaichin- Mila 23" va organiza şi Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Row-mania 2011 în cadrul căruia cursa tradiţională de bărci din anii trecuţi va fi transformată într-un festival al ambarcaţiunilor cu vâsle cu participanţi la nivel internaţional din ţările dunărene. Festivalul va fi construit pe mai multe zone de interes, astfel că în afara competiţiei, vor fi organizate: expoziţie de bărci locale, Târgul Dezvoltării Durabile în Delta Dunării, Târgul comunităţilor locale, expoziţia "Bicicleta Apelor".

Ia-ţi un week-end de Deltă şi vino la Festivalul Bărcilor cu Vâsle Rowmania! Te aşteptăm la Tulcea între 2 şi 4 septembrie cu concerte, competiţii de viteză şi expoziţii de bărci.

 • Competiţia Ivan Patzaichin – concurs de vâslit între echipele din satele Deltei (aproximativ 30 de canotci ce atrag asistenţă locală şi naţională). Concursul are deja o tradiţie de 7 ani, însa a fost întrerupt în ultimii doi ani din lipsă de fonduri. Bărcile folosite în competiţia de anul acesta vor fi primele din seria produsă de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.
 • Maratonul Dunării - este cel mai mare tur proiect internaţional, demarat acum 50 de ani. Echipele din ţările riverane Dunării şi din alte colţuri ale lumii vâslesc de la izvoare până în Deltă (Ingelborg, Germania – Sf. Gheorghe) – peste 200 de bărci de pe Dunăre sosesc în Tulcea în cadrul Festivalului, iar participanţii sunt întâmpinaţi şi premiaţi. Pentru prima oară va participa şi un român de la izvoare până la mare. (http://tidromania.wordpress.com)
 • Online duplex video streaming Tulcea – Viena (2012 va fi anul României în centrul de vizitare din Orth / Donau, cu o expoziţie de fotografie în turnul castelului, produsă de către Autoritatea Rezervaţia Biosferei Delta Dunării ca o parte a proiectului DANUBEPARKS. Mai multe detalii pe: http://www.danubeparks.org

 

Participanţi

 • Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle debutează în acest an, într-un format unic în Europa de Est, propunându-şi să devină principalul eveniment internaţional al Deltei   şi unul dintre cele mai populare festivaluri de bărci cu vâsle care să aducă în competiţie participanţi din toată Europa.  În prezent, cel  mai renumit  festival de bărci cu vâsle este festivalul Vogalonga din Veneţia – aflat la cea de-a 36-a ediţie; anul acesta inregistrând peste 1600 de ambarcaţiuni.
 • Publicul festivalului: persoane de toate vârstele, cu mare interes pentru Deltă, turism ecologic, divertisment, sporturi cu vâsle sau noi sporturi pe apă ce se pot practica în România.
 • Invitati: reprezentanţi ai ministerelor de resort, ai autorităţilor implicate în dezvoltarea zonei, ai primăriilor locale; reprezentanți ai sectorului privat, reprezentanți mass media locală, naţională şi internaţională, personalităţi marcante din viaţa publică naţională şi internaţională.

Zonele de desfăşurare a festivalului

 • Faleza Dunării din Tulcea – promenada marginită de terase, hoteluri şi reşedinţe, festivalul va fi organizat în cea mai traversată zonă a cheului.
 • Lacul Ciuperca şi zona de promenadă aferentă – lacul asigură spaţiu pentru competiţia de bărci şi pentru vâslitul de plăcere. Împrejurimile vor fi amenajate pentru alte activităţi sportive, concursuri şi spectacole.


Program 2 septembrie

 • 19:30 - 20:30 - Deschiderea oficială a festivalului: speech-uri, expoziţie de bărci (pe Faleză)
 • 20:30 - Concerte: Toulouse Lautrec, Travka


Program 3 septembrie

 • 10:00 - 11:00 - Deschiderea Târgului proiectelor de investiţii dedicate Dezvoltării Durabile în Delta Dunării     (pe Faleză, în dreptul ARBDD). Târgul proiectelor va fi deschis vizitatorilor în perioada 3-4 septembrie, între orele 09:00-18:00. Participă peste zece organizaţii nonguvernamentale şi instituţii care derulează proiecte de dezvoltare durabilă.
 • 11:00 - 18:00 - Plimbări de agrement în canotcă pe lacul Ciuperca (echipele înscrise pot vâsli 30 de minute în canotcile puse la dispoziţie de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23)
 • 12:00 - 15:00 - Dezbatere “Antreprenoriatul rural în Delta Dunării: oportunităţi şi ameninţări” (dezbatere organizată de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, la care vor participa organizaţii non-guvernamentale, autorităţi publice şi locale, instituţii publice, media) (Hotel Esplanada)
 • 13:00 - Concurs de vâslit în bărci cu vâsle de 10+1 locuri pe lacul Ciuperca (echipele ce participă la concurs sunt alcătuite din reprezentanţi ai administraţiei instituţiilor şi companiilor locale etc.)
 • 14:00 - 17:00 - Concert al Fanfarei Valurile Dunării din Galaţi
 • 16:00 - 19:00 - Spectacolul Comunităţilor Locale - promovarea diversităţii etnice, lingvistice şi   culturale a minorităţilor naţionale din Dobrogea de Nord. Fiecare comunitate locală va prezenta un moment artistic (ansambluri de muzică şi dans) de aproximativ 15 minute. La jumătatea spectacolului, va avea loc premierea participanţilor din concursul de bărci de 10+1 locuri
 • 20:00 - 22:30 - Concerte: Radu Captari, Christian Becker & Avenue Band

              
Program 4 septembrie

 • 12:00 - 13:00 - Competiţia “Ivan Patzaichin” - concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele din localităţile Deltei (Startul: Mila 36, Sosire : pontonul Căpităniei, Faleza Tulcea). Concursul are deja o tradiţie de 7 ani, însa a fost întrerupt în ultimii doi ani din lipsă de fonduri. Bărcile folosite în competiţia de anul acesta vor fi primele din seria produsă de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.
 • 16:00 - Întâmpinarea participanţilor la Maratonul Dunării - peste 200 de bărci din toată lumea ajung în portul Tulcea aproape simultan - participanţii sunt întâmpinaţi şi premiaţi, iar cele mai interesante bărci vor fi expuse într-o zonă specială. Maratonul Dunării - este cel mai mare tur proiect internaţional, demarat acum 50 de ani. Echipele din ţările riverane Dunării şi din alte colţuri ale lumii vâslesc de la izvoare până în Deltă (Ingelborg, Germania – Sf. Gheorghe). Pentru prima oară participă şi un român. (http://tidromania.wordpress.com)
 • 16:30 - Duplex on-line cu video streaming România-Viena cu ocazia Zilei României  susţinută de Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării în cadrul evenimentului internaţional DANUBEPARKS. Evenimentul se petrece simultan cu Festivalul de la Tulcea şi cu momentul sosirii la gurile Deltei a convoiului Tour International Danubien (TID) cu participanţi din toate ţarile riverane Dunării.
 • 18:00 - Festivitatea de premiere a câştigătorilor Competiţiei Ivan Patzaichin şi a participanţilor la Maratonul Dunării
 • 20:00 - Concerte: Bandidos, VH2


Vrei să testezi o canotcă? Lacul Ciuperca e deschis pentru ture cu barca lui Ivan.  Dacă eşti mai sedentar, stai pe mal şi încurajezi notabilităţile locale (vor trage în competiţie la bărci de 10 locuri: pompieri, poliţişti....  Vii cu cortul? Am pregătit camping şi petrecere pe malul Dunării. 

Mai multe detalii despre eveniment găsești pe site-ul oficial

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Anisoara - Torino-Italia
Anisoara - Torino-Italia

Sâmbãtã, 20 August 2011 @ 12:13

O initiativa ffffrumoasa doar avem si noi un mare campion al barcilor cu vasle!!!! Mii de felicitari initiatorilor" FESTIVALUL BARCILOR CU VASLE ROWMANIA"

Raspunde-i

 

anonim
anonim

Joi, 25 August 2011 @ 06:48

invitati si alti fosti campioni mondiali ce provin din delta?Sau aceeia sunt uitati=gen Daba ,Cozma Maria,Malihin Policarp?

Raspunde-i

 

anonim
anonim

Duminicã, 28 August 2011 @ 21:55

succes concurentilor!

Raspunde-i

 

Acorda-i o nota!
3.0
(5 voturi)
Unde?

Faleza, Lac Ciuperca

Festivalul Bărcilor cu Vâsle Rowmania
Cand?

Vineri, 2 Septembrie 2011 La 10:00

Festivalul Bărcilor cu Vâsle Rowmania
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.18022084985059
Longitudine: 28.798105716705322

Coordonate GPS
Calendar evenimente
« Ianuarie 2019 »
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

 

Anunta un eveniment!
» afla ce trebuie sa faci

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!