Comunitatea greacă din județul Tulcea – o istorie în imagini, documente și tradiții, Evenimente in Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Evenimente

 

 

Comunitatea greacă din județul Tulcea – o istorie în imagini, documente și tradiții

Casa Avramide Casa Avramide Tulcea TL 0.0 5 0 Comunitatea greacă din județul  Tulcea – o istorie în imagini, documente și tradiții

 

 

Salveaza in Foursquare
Comunitatea greacă din județul  Tulcea – o istorie în imagini, documente și tradiții
Comunitatea Elenă din Municipiul Tulcea în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea și Asociația ”Ibida” Tulcea organizează sâmbătă, 26 octombrie 2013, începând cu ora 11,00, la Casa Avramide din Str. Progresului nr. 32, evenimentul cultural  Comunitatea greacă din județul  Tulcea – o istorie în imagini, documente și tradiții.

Evenimentul este dedicat sărbătorii naționale a Greciei - Ziua Ohi (în limba greacă: Επέτειος του «'Οχι» – Aniversarea lui «Nu») . Anual, la data de 28 octombrie, toate comunităţile elene din lume comemorează refuzul categoric al lui Ioannis Metaxas (cel care a condus Grecia în perioada 1936-1941) de a accepta ultimatumul dat de dictatorul italian Benito Mussolini pe data de 28 octombrie 1940, ultimatum prin care se  pretindea libera trecere a trupelor italiene prin Grecia către „puncte strategice” nespecificate din interiorul țării.
În cadrul evenimentului organizat sâmbătă la Tulcea vor avea loc prezentări pe teme de  istorie și tradiții ale comunităților grecești din municipiul Tulcea și satul Izvoarele: Personalități culturale elene la Tulcea: mitropolitul Nichifor de Carpat și sculptorul Vasile M. Chiriachide (dr. Lăcrămioara Manea), Case și familii din Tulcea de altădată: Casa și familia Avramide  (Ligia Dima), Comunitatea elenă din Izvoarele – tradiții și obiceiuri  (dr. Steluța Pârâu), Comunitatea Elenă din Municipiul Tulcea – activitatea cultural-educativă  (Ecaterina–Chety Gheorghe și Andreea Buri ).

Atmosfera Greciei de astăzi, țara cu atât de faimoase monumente ale antichității,  va fi recreată prin intermediul unei scurte prezentări a  prof. Ioannis Papazoglou - Η Ελλαδα σημερα (Grecia astăzi), care va include proiecții de filme și muzică specifică, iar programul cultural-artistic susținut de Ansamblul de dansuri ”Elpis” și de Maria Teodora Cernat (canto) va demonstra încă o dată vitalitatea tradițiilor grecești la Tulcea.

La eveniment sunt invitați să participe toţi iubitorii de cultură elenă.

În urmă cu o lună, pe data de  28 septembrie 2013, Comunitatea Elenă din Municipiul Tulcea a organizat la Iași, la  Muzeul Memorial ”Mihail Kogălniceanu” din cadrul Complexului Național Muzeal „Moldova” Iași  evenimentul Seară de cultură și tradiție elenă ,  în parteneriat cu  Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Asociația ”Ibida” Tulcea, Asociația culturală ”Dionysos” Iași, Forumul Elen Craiova, Arte Cafe Iași .
Alături de aspectele de istorie și cultură specifice celor două comunități elene – din Iași și Tulcea  prezentate publicului ieșean,  cele două ansambluri de dansuri  - Ansamblul ”Elpis” al Comunității  elene din Tulcea și Ansamblul ”Dionysos” din Iași - au încântat publicul prin măiestrie și profesionalism. Cum era și firesc, seara grecească a continuat în spațiul pus la dispoziție de Arte Cafe Iași – cu muzică grecească (grație Dianei Tiţă – studentă la Academia de Muzica Gh. Dima din Cluj ) , dans și bucate tradiționale.

Cele două evenimente,  Seară de cultură și tradiție elenă şi „Comunitatea greacă din județul  Tulcea – o istorie în imagini, documente și tradiții”  sunt parte a proiectului  INVITAȚIE LA CULTURA ELENĂ ,realizat cu sprijinul financiar al  Primăriei Municipiului Tulcea.

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)
Unde?

Casa Avramide

Comunitatea greacă din județul  Tulcea – o istorie în imagini, documente și tradiții
Cand?

de Sâmbãtã, 26 Octombrie 2013 La 11:00
pana Sâmbãtã, 26 Octombrie 2013 La 15:00

Comunitatea greacă din județul  Tulcea – o istorie în imagini, documente și tradiții
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.177113546155994
Longitudine: 28.80150943994522

Coordonate GPS
Calendar evenimente
« Ianuarie 2019 »
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

 

Anunta un eveniment!
» afla ce trebuie sa faci

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!