Până acum câțiva ani, orașul Tulcea era ”dotat” la fiecare intersecție cu semafoare la care stăteai, noaptea cel puțin, degeaba. Însă, încet încet, au început să apară sensurile giratorii – ne învârtim aproape zilnic prin ele la Pelican, Gara CFR, Teatrul Jean bart, Lidl, Kaufland.

Un sens giratoriu este unul din mai multe tipuri de intersecții circulare sau intersecții unde traficul este încetinit și intră într-un ocol pe un singur sens în jurul unei insule centrale. Teoretic, aceste intersecții sunt denumite uneori “giratorii moderne”, pentru a accentua diferențele față de tipurile mai vechi de sensuri giratorii care aveau caracteristici și reguli de circulație diferite.

Statistic, sensurile giratorii sunt mai sigure pentru pietoni și șoferi decât intersecțiile tradiționale deoarece necesită viteze mici la intrarea în cerc, nefiind concepute pentru autostrăzi sau drumuri express. Când aceste tipuri de drumuri sunt refăcute să profite de avantajele sensurilor giratorii, câțiva pași sunt efectuați pentru a reduce viteza automobilelor înainte de intersecție. (sursa)

Nu cred că nu ați observat că de la finalul anului trecut, alte două intersecții din oraș au devenit nesemaforizate (mă rog, semafoarele au rămas pe poziție dar nu mai funcționează): intersecția dintre strada Păcii și strada Babadag (hotel Egreta) și intersecția dintre strada Babadag și strada Unirii (zona Winmarkt).

Ne antrenăm pentru de alte două noi sensuri giratorii sau pur și simplu nu mai sunt becuri pentru semafoare?

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!