Asociația Mâini Întinse în parteneriat cu Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea derulează proiectul “Sunt și eu aici” în perioada 1 iulie 2013 – 30 iunie 2014.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa – prin Fondul Tematic ,Participarea Societății Civile Schema de grant pentru ONG-uri.

Obiectivul general al proiectului este Consolidarea capacităţii Asociaţiei Mâini Întinse de a dezvolta programe de combaterea excluziunii sociale a copiilor asistaţi social prin folosirea unei metode non-formale : trupa teatru social de păpuşi şi are ca obiective specifice:

  1. Crearea și dotarea unei structuri sociale teatrale în cadrul Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socială cu rol de a iniția și dezvolta abilităţi de viaţă și sociale prin metoda artei teatrului de păpuşi
  2. Dezvoltarea abilităţilor sociale şi relaţionale pentru 50 copii asistaţi social şi 20 tineri liceeni într-un mod creativ prin metoda teatrului social de păpuşi în vederea combaterii excluderii sociale
  3. Conştientizarea comunităţii locale şi promovarea activităţilor sociale derulate de Asociaţia Mâini Întinse prin susţinerea de 10 spectacole educative cu trupa de teatru social de păpuşi în vederea incluziunii sociale a persoanelor asistate social.

Consolidarea capacităţii organizaţionale a Asociaţiei Mâini Întinse

  1. Îmbunătaţirea performanţei Asociaţiei Mâini Întinse prin recertificarea Sistemului de Management al Calităţii conform SR EN ISO 9001:2008 avand in vedere includerea in servicii sociale și pe cel privind dezvoltarea de abilităţi privind teatru social
  2. Creșterea vizibilităţii Asociaţiei Mâini Întinse prin organizarea a 2 acţiuni : 1 eveniment tip „Porţi deschise“ şi 6 seminarii în Regiunea de Sud-Est pentru diseminarea rezultatelor proiectului şi transfer de know-how.

Pentru mai multe informații legate de implementarea acestui proiect, poate fi contactat managerul de proiect Popa Gabriela la tel.0340/106000 sau e-mail office@maini-intinse.ro.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!