În perioada august – noiembrie 2013 Organizația Celisea desfășoară proiectul „Priveşte, gândeşte şi … schimbă!”, un proiect ce beneficiază de finanţare din partea Primăriei Tulcea.

Proiectul îşi propune creşterea gradului de consum a culturii scrise prin dezvoltarea posibilităţii de autoexprimare puse în slujba creşterii gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltării unei atitudini civice la elevi.

Calendarul proiectului include:

  • pregătirea, şi apoi derularea în trei unităţi şcolare, a unui teatru forum pe tema violenţei la tineri;
  • realizarea şi tipărirea unui volum cu trei piese de teatru pentru elevi, oferind astfel o alternativă în formarea tinerilor ca public cititor/ spectator / actant;
  • realizarea unui eveniment cultural inovator pentru lansarea volumului.

Pentru vizibilitate, va fi realizat şi un portal informatic special dar evenimentul se va regăsi şi pe pagina organizaţiei, www.celisea.ro.

Iniţiativă a unei echipe mixte (cadre didactice – tineri), membri CELISEA, proiectul îşi propune să se adreseze unui grup de 300 de elevi – beneficiari direcţi, pentru participare interactivă în cadrul teatrului forum.

La cofinanţarea proiectului contribuie şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea, partener constant al proiectelor ce au drept grup ţintă tinerii.

Cu o activitate îndelungată şi bogată în acţiuni de şi pentru tineri, de la înfiinţarea din 1998 până în prezent, Organizaţia CELISEA Tulcea este o „garanţie” a succesului şi pentru acest proiect.

Organizaţia CELISEA a apărut urmare a dorinţei de promovare în comunitate a ideilor despre cetăţean, cetăţenie europeană, mândrie naţională, umanism, ecologie, asociativitate între tineri prin acţiuni ce vizează direct aceste aspecte. Scopul organizaţiei: de a oferi o alternativă de petrecere a timpul liber pentru tineri, conducându-i spre performanţă în domeniile menţionate în acronimul denumirii.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!