Toma_Enache_Nu_sunt_faimos_dar_sunt_aromanPrimul film în aromână, ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, în regia lui Toma Enache, va avea 4 proiecții speciale pentru spectatorii din Tulcea: duminică, 27 octombrie, de la orele 16:45, 17:00, 19:30 și 19:45 la Cinema Cityplex – Coral Plaza Mall.

Publicul va avea ocazia să-i întâlnească și să le pună întrebări protagoniștilor filmului: regizorul Toma Enache, actorii  LINDA CROITORU, LICĂ GHERGHILESCU-TANAŞOCA, TEODORA CALAGIU GAROFIL, RUDY ROSENFELD, CAMELIA ŞAPERA, MARA PANAITESCU, Nicu Baturi, etc si echipei de filmare.

Lungmetrajul care marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească, filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” poate fi văzuta in cinematografe de spectatorii din România, la doi ani de la începerea filmărilor, începând din 25 octombrie.

O producţie La Steaua Film Studios si distribuit de MediaPro Distribution, filmul va rula in prima săptămână în 27 de cinematografe din tara si va fi titrat în română.

O producţie cinematografică independentă, filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”’, are un buget de aproximativ 360.000 de  euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private.

Toma Enache realizează un proiect cinematografic unic prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o  poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân.

Rolul principal feminin este interpretat de un top model de origine aromână care trăieşte şi lucrează în Hollywood, Linda Croitoru, iar cel masculin de Toma Enache. Filmul va rula în toate ţările balcanice în care locuiesc aromâni.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, povestea unei călătorii iniţiatice

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ este o dramă romantică ce spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul sau. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează.

Dacă o va găsi Toni pe Armâneamea şi va reuşi într-un final să salveze istoria neamului, veţi afla la premiera filmului din 27 octombrie.

“Sper din tot sufletul că publicul să vină în număr mare la acesta premieră, unică în istoria cinematografiei. Un film artistic vorbit în aromână, o limbă veche de peste 2000 de ani.

Sigur că povestea este una armânească, însă mi-am dorit să facem un film pentru publicul larg iubitor de cinema, de aceea mesajul filmului este că adevărul uneşte oameni şi destine indiferent de loc şi de timp. Cel de-al 13-lea adevăr pe care îl caută Toni Caramuşat, este un adevăr nu doar al aromânilor ci al tuturor celor ce caută, speră, iubesc!” a declarat regizorul Toma Enache

Distribuția: Toni Caramuşat – TOMA ENACHE, Armânamea –  LINDA CROITORU  Tatal –  LICĂ GHERGHILESCU-TANAŞOCA, Haida –  TEODORA CALAGIU GAROFIL, Iorgu –  RUDY ROSENFELD, Tana –  CAMELIA ŞAPERA, Mara –  MARA PANAITESCU

Trailer și detalii despre film pe: www.lasteaua.ro.

Filmul va rula în săptămâna 25-31 octombrie, în următorul program:

Cinema Cityplex – Coral Plaza Mall: V: 17:30, S: 17:30, 20:00, Dum: 16:45, 17:00, 19:30, 19:45, LU: 17:30, 19:00, Ma: 17:30, 19:00, Mi: 17:30, 19:00, Joi: 17:30, 19:00. Tarif bilet:  16 lei.

Vizionarea spectacolului pentru presă va avea loc duminică, 27 octombrie, de la ora 16:45 la Cinema Cityplex – Coral Plaza Mall.

Rezervări Cityplex – 0740. 027.555

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!