De azi a inceput nebunia prin oras. Toata lumea se duce in toate directiile, o ia pe toate drumurile si, intr-un final, ajunge pe inghesuita faleza sa ingurgiteze bere (2.5 lei) si mici. O ocazie tocmai buna de a mai face un update la ultimile barfe, a studia cu ce e imbracat X-ulescu & shit.

In paralel, pe clasicul ponton caruia i s-a anexat o scena, se desfasoara Festivalul International al Dunarii. Ne asteapta 3 zile de forfota si aglomeratie, voiosie, fum de gratar, bere la pahar, muzica si, bineinteles, clasicele artificii (pe 15 august – grand finale).

Ca un contrast fata de zilele trecute, Piata Civica e relativ pustie – deh, toata lumea la faleza :)

In prima seara au cantat Elena Gheorghe si Horia Brenciu & Orchestra. Despre Elena… nu prea multe… ca de obicei, la foc continuu, cateva piese si pa pa pa pa… In schimb Horia… autre chose… a improvizat mult, a fost interactiv cu publicul… mi-a placut. Maine, micii vor merge asortati cu muzica populara (autohtona si straina), asta dupa ce vom (am) salivat pe langa cateva masini de epoca / colectie.

Si pentru ca m-am foit prin Targul Mestesugarilor (available pana pe 15 august inclusiv), amenajat in fata supermarket-ului Visa, nu am putut sa nu remarc doua aspecte:

  1. Primarul Constantin Hogea a facut baie de multime si a impartit diplome de participare mestesugarilor care isi expuneau obiectele de artizanat, urmarit fiind de pozarii din presa locala
  2. Am vazut multi turisti straini. Turisti care, in genere, nu inteleg o iota din limba noastra dulce. Si ma intreb: cand vom vedea semne stradale, indicatoare si toate cele, in mai multe limbi de circulatie internationala ? Engleza, franceza, germana macar…

Una peste alta, sper ca tulceanul nostru sa fie mai ponderat, anul asta, cu crearea clasicului covor de pet-uri, pahare de plastic, ambalaje si toate cele pe care le arunca pe jos dupa ce a termina de ingurgitat continutul lor… Nu de alta, dar dimineata la prima ora, nu se potriveste neam cu rasaritul soarelui…

Apropos, cum va impacati cu tantarii anul asta ? :)

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!