La începutul lunii mai 2010, Muzeul de Istorie şi Arheologie din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea va realiza o expoziţie temporară intitulată sugestiv „Şcoala noastră, istoria noastră”.

Ineditul manifestării culturale constă în faptul că se doreşte o participare semnificativă a comunităţii locale la consistenţa demersului expoziţional prin participarea acesteia cu diferite piese şi obiecte de uz şcolar din perioada 1900-1980. Se vizează astfel organizarea unei expoziţii temporare inedite cu tulceni, pentru tulceni.

Orice persoană interesată care deţine şi doreşte să doneze sau să încredinţeze în custodie piese şi obiecte de uz şcolar din perioada amintită, este aşteptată să se alăture echipei de realizare a expoziţiei.

Avem în vedere: rechizite şcolare diverse: caiete, tocuri, peniţe, stilouri, călimări, penare, numărători, abace, ghiozdane vechi, manuale, fotografii-document, diplome, foi matricole, carnete de note, uniforme şcolare din toate ciclurile de învăţământ întregi sau parţiale, trese, insigne, centuri, embleme, cravate, etc.

Perioada de colectare a pieselor este 15 februarie – 15 aprilie 2010

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Relaţii Publice, Management Proiecte  Europene şi Documentare din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale sau direct la sediul Muzeului de Istorie şi Arheologie (tel. 0240 / 51.36.26).

Persoane de contact în vederea preluării pieselor sunt: Lăcrămioara Manea (Tel. 0746 107478) şi Camelia Geambai (Tel. Tel. 0743 146759).

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!