Bună tuturor tulcenilor! Dați-mi voie să mă prezint. Centrul EU divers este numele meu, am 4 ani de când exist și activez în Tulcea, iar menirea mea este ca prin proiecte și inițiative ale tinerilor să ajut comunitatea locală și nu numai, în domenii precum: tineret, educație non-formală, diversitatea etnică, mediu, promovarea orașului și a județului, etc.

Centrul este reprezentat de voluntari, liceeni tulceni.Poate cea mai cunoscută activitate EU divers este Săptămâna Filmului Interetnic, pentru că a avut cea mai mare vizibilitate și cel mai mare număr de spectatori, dar nu putem uita nici Ghidul Diversității Etnice sau ”Consilierii liceeni-liderii de mâine”.

Află mai multe despre proiectele mele pe www.eudivers.ro

Ultimul proiect pe care l-am gândit, scris și îl implementez în perioada aceasta este unul foarte drag mie, proiectul ”Redescoperă-ți Orașul!”, despre care aș vrea să vă împărtășesc și vouă. Nu vreau să vă zic numai despre ce cuprinde el, cui se adresează și alte astfel de detalii, ci, cu voia voastră și despre cum se derulează el, pas cu pas, zi de zi, ce locuitori și case descoperă, ce personalități implică.

Proiectul este implemetat cu fonduri de la Comisia Europeană prin Programul ”Tineret in Acțiune”. Sub-acțiunea 1.2. Inițiative ale tinerilor.

”Redescoperă-ți orașul” este un îndemn adresat tulcenilor, prin intermediul tinerilor, de a-și cunoaște orașul, de a-l redescoperi așa cum a fost cândva. Noi ne propunem să redescoperim în forma prezentă a orașului frânturi din vechiul oraș, să le ascultăm și înregistrăm poveștile și amintirile, să le strângem între coperțile unui ghid și să ne asigurăm că lumea le cunoaște și nu le uită.

Ce ne propunem efectiv prin acest proiect? … să selectăm și să pregătim 12 tineri voluntari cu vârste cuprinse între 14-25 de ani, din medii și culturi diferite care să lucreze în echipă, implicați în toate activitățile proiectului. Pentru selecția voluntarilor și promovarea proiectului, toată luna noiembrie am susținut prezentări în 5 licee tulcene: Moisil, Spiru, Economic, Pedagogic și Metalu’.

Rezultatul? O echipă preliminară de 16 voluntari din 4 licee tulcene, angrenați în prezent în echipa de instruire.

Ce-am facut până acum împreuna?  Team-building, Comunicare, Management de Proiect. Urmează Fundraising, Jurnalism, Scrierea cererilor de finanțare și multe altele.

Mai multe detalii despre cum decurge proiectul ”Redescoperă-ți Orașul !” pe redescoperatiorasul.eudivers.ro.

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!