Marți, 26 ianuarie, începând cu ora 19:00, Teatrul Mic București o prezintă pe Olga Tudorache în piesa ”Portretul doamnei T” de Ana-Maria Bamberger, la Teatrul ”Jean Bart” din Tulcea.

În distribuție îl vei mai putea vedea și pe Lucian Nuță. Regia: Liana Ceterchi, Scenografia: Sanda Mitache

Spectacolul este dedicat publicului, cu ocazia aniversării vârstei de 80 de ani a renumitei actrițe Olga Tudorache.

Scrisă în ianuarie 2004, piesa este, după ”Noiembrie” și ”Pește cu mazăre”, a treia colaborare a autoarei cu marea actriță.  Despre întâlnirea lor scriitoarea declara:

o potrivire de dincolo de ceea ce poți explica simplu în cuvinte și care nu înceteza să ne mire, uneori cu oarecare spaimă, dar mai ales cu mereu surprinzătoare bucurii

O actriță care își consumă în solitudinea vârstei înaintate rolurile trecute și rămase, un pictor în căutarea Portretului își povestesc viețile, într-un dialog plin de confruntări, umor, clipe de poezie și momente de tandrețe; o întâlnire neîntâmplătoare și un portret bine făcut care spune la fel de multe despre cel care îl face ca despre cel pe care îl arată.

Piesa aceasta este cu adevărat povestea mea. Nu am jucat nici o clipă un personaj pentru că nu era nevoie. Cine vrea să ştie ceva despre mine, să vină să mă vadă jucând!

a declarat Olga Tudorache pentru publicul iubitor de teatru.

Prețul unui bilet este de 50 de lei.

Informații preluate din hotnews.ro și teatrulmic.ro

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!