Povesteam mai zilele trecute că Sebastiam Bargau și prietenul lui, Robert (îmi scapă numele de familie) s-au apucat să facă turul României pe motocicletele din dotare. Printre orașele prin care au trecut s-a numărat și Tulcea, aspect care, mie unul, mi-a umplut inima de bucurie și chiar mândrie – totuși Tulcea nu e chiar la capătul hărții :)

Au ajuns în oraș Luni, pe la ora 13, moment în care ne-am întâlnit la o benzinărie de la intrarea în oraș. I-am dus la Consiliul Județean pentru a-și obține ștampila aferentă după care am mers la Insuliță pentru ca cei doi să alimenteze și stomacele proprii.

În tot traseul de mai sus au fost câteva momente stânjenitoare pentru mine, cel puțin:

  1. traficul s-a dovedit a fi la fel de ”alambicat” ca și în orașele mai mari (ba un șmecher cu Logan de București s-a gândit că e mai eficient să depășească coloana ce s-a format din cauză de șanț și să blocheze ce mai rămăsese din banda circulabilă, ba un meltean cu BMW s-a gândit să se suie peste motociclete că nha, sunt subțiri, dă-le naibii, au loc și pe trotuar la o adică)
  2. amândoi s-au umplut de praf din cauză lucrărilor ce se execută în perioada asta prin oraș
  3. masa pe care au servit-o la Insuliță nu a fost una strălucită (acum îmi pare rău că i-am dus acolo – la momentul respectiv am considerat că se pretează un loc cu aer și umbră, după un drum lung prin soare și căldură) și, mai târziu, am aflat de la ei că și nota de plată a fost una ne-serioasă (probabil că din cauza oțetului în exces din ceea ce se vroia a fi un mujdei)
  4. s-a ivit dorința lui Sebastian de a cumpăra câteva suveniruri specifice zonei, aka câțiva magneței de frigider (nu vederi, postere sau altele de genul). Zis și făcut. Îi duc la Mall unde știam eu că este un magazin de suveniruri. Întrăm, cerem, nu găsim. Mi-a fost o ciudă enormă că noi nu avem măcar un butic care să vândă suveniruri care să îi aducă aminte turistului că a fost în Tulcea. Am găsit în schimb magneței cu Castelul Peleș, Castelul Bran și farfurii cu Vald Țepeș. Absolut mirobolant!

Vizita a fost scurtă, motocicliștii au plecat mai departe pe traseul lor, către Galați. Din câte am înțeles de la ei, drumul șerpuit i-a cam ”omorât” (sorry băieți, v-am avertizat :) ).

Vă recomand să urmăriți periplul celor doi prin țară, aveți ocazia să aflați despre locuri și zone pe care, poate, nu le veți vizita prea curând.

 

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!