Incepand cu anul 2000 Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in partenertiat cu Liceul de Arta „George Georgescu” Tulcea au lansat Concursul National de Proiecte de Afise cu tematica ecologica intitulat „O SANSA DUNARII ALBASTRE”. Locul de intalnire al mesajelor nu poate fi altul decat la Tulcea, Romania, punctul terminus al fluviului, care inainte de a se uni cu Marea Neagra creeaza locul cel mai fascinant din Europa – Delta Dunarii.

Obiectivul concursului este, ca prin intermediul unor expoziţii de afise / materiale dedicate protejării naturii prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice, şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare si contribuţie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor de educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protecţia fluviului DUNĂREA şi a DELTEI DUNĂRII.

Mai multe detalii aici

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!