Întâmplător, am dat peste câteva informații publicate de către Laura Sărăcin, referitoare la o carte pentru copii pe care a publicat-o recent. Din ce povestește autoarea, cartea este una chiar interesantă și, deși încă nu am cumpărat-o, îmi permit totuși s-o recomand (dacă o găsesc zilele astea, o cumpăr cu siguranță).

no images were found

Volumul de poezii pentru copii “Norocel” se afla deja in mai toate librariile din Bucuresti (Carturesti, Diverta, Humanitas, Eminescu CLB, etc.) si din tara si se poate achizitiona si online. La Tulcea il gasiti la Casa Cartii. Din pacate, putin prea tarziu pentru ca Mos Craciun sa-l poata achizitiona la timp. Vi-l recomand totusi, daca aveti copii mici, cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani, aproximativ. Pe langa versurile usor de inteles si retinut si povestea deosebit de ingenioasa, cartea contine si ilustratii foarte reusite.

Aventurile catelusului Norocel, care creste peste masura, intr-un timp foarte scurt, devenind un dulau urias, ii vor incanta pe micutii dvs. si ii vor face sa fie mai toleranti cu ceilalti copii, poate putin diferiti de ceilalti, dintr-un motiv sau altul, pentru ca vor intelege ca oricine poate face mult bine, poate ajuta si deveni un erou.

Despre Laura Sărăcin:

Scriu poezii si povestiri de cand am invatat sa scriu. Cand pun mana pe pix (mai nou, pe tastatura laptopului, desi imi este mai greu sa ma concentrez), intru parca intr-o alta lume, iar totul devine simplu si fluid. Nu mi-e niciodata teama ca nu voi sti ce sa scriu mai departe, ca ma voi impotmoli la un moment dat, precum mi se intampla in privinta altor aspecte din viata de zi cu zi.

Sper ca acest mic volum de poezie, care mi-a fost publicat in urma unui concurs de literatura pentru copii organizat de catre Editura Benefica, sa fie doar punctul de pornire pentru un lung sir de publicatii, acum ca am si ceva experienta si putin mai multa incredere in fortele proprii. Sunt convinsa ca exista un moment pentru toate si acel moment vine cand trebuie sa vina, nici mai devreme, nici mai tarziu, ci exact atunci cand suntem pregatiti sa dam pasul respectiv.

no images were found

Cartea are 63 de pagini ilustrate color și o găsiți în librării cu prețul de aproximativ 20 de lei.

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!