05:15. Dimineața. Mă trezesc și mă îndrept spre budă pentru un pipi inoportun. În drum, dau o geană pe fereastră pentru că era mult prea multă lumină afară pentru ora asta… Ce să vezi ? Ninge cu spume ! Foarte tare, să vezi ce o să se mai bucure fii-mea… :) În fine, pipi executat, mă bag iar în pat. Somn.

07:50. Trezit. Echipat. Scos mașină din garaj. Afară totul este de un alb trosnitor sub talpă… Exact, zăpadăăăăă !!!!. În fine, deplasat copilul la grădiniță cu amețitoarea viteză de 20 km la oră, în cele mai fericite cazuri. De ce ? Pentru că pe asfalt este oglindă ! Oglindă că îi văd numărul ăluia din față reflectat pe asfalt… Iacă-tă că și anul ăsta autoritățile sunt luate prin surprindere… Cum mama draq mă ?! În toată țara ninge în draci și totuși saramura nu este pregătită, nisipul nu este pregătit… Așa, deci cu 10 – 20 km / oră spre grădiniță, în partea cealaltă a orașului…

08:20. Predat copil la grădiniță. Mă întorc acasă… Sau cel puțin așa intenționam… Problema este că orașul Tulcea este așezat pe jdemii de coline și dealuri, între care, logic, sunt văi. Și, bineînțeles, unde-i deal cu zăpadă / polei pe el, urcă pulea cu mașina… Și ghici ce: casa mea este în deal !!

Ce te faci Liviule ? Cum mama draq ajungi acasă ? Știu, urc pe Banatului pentru că pe Concordiei sunt deja câțiva care alunecă, efectiv, la vale. Canci, nici pe Banatului nu merge. Hmmm… Pe unde mai pot să o iau ? Da, o iau pe Gloriei și fac dreapta spre Nicolae Bălcescu, 9 Mai și așa mai departe… Not ! Urcă cotea pe Nicolae Bălcescu… Ok, înapoi la vale, iar pe Gloriei și tot înainte. Ultima soluție: o iau pe centură, ocolesc tot orașul până în bariera Mahmudiei și urc pe Dianei, apoi pe Alexandru cel Bun până la intersecția cu Avram Iancu.

Victorie ! Cu morcov, iepure, pădurar și pădure în spatele meu pentru că benzina dădea semne că nu îi mai place de mine, reușesc să ajung acasă. Ocazie cu care înfig mașina în garaj, la uscat :)

Am pictat o hartă ca să îți dai seama cum am făcut eu o zonă azi, de dimineață:

Cu roșu este traseul de azi, la întoarcere, cu albastru este traseul normal, dus – întors.

Acum, de ce a durat aproximativ o oră să ajung din Vest până acasă (în mod normal fac maxim 15 minute, cu semafoare cu tot):

  1. n-am avut cauciucuri de iarnă. Puii mei, aseară era uscat afară. Bag picioarele, mă costă 800 lei toate cauciucurile. Și dacă peste trei zile nu mai ninge, n-am blocat eu banii degeaba în ele ?
  2. N-am avut lanțuri, n-am scuză.
  3. autoritățile nu s-au dezmorțit în timp util pentru a împrăștia saramură, nisip & shit (as usual)

Well, Ho – ho – ho ! :)

Apropos, planul meu pentru la anu’ este să nu îmi mai fac planuri… :)

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!