Spuneam mai zilele trecute că o să mă duc la iar la teatru, la ”D-ale carnavalului”. Gata, m-am magnetizat :)

Am mai văzut o piesă de teatru frumoasă, regizată de Ion Dore. Azi a fost a doua zi, din cele trei în care se joacă, mai ai timp să ajungi și mâine. Este ultima piesă din stagiunea curentă, restul, de la anul.

Piesa ”D-ale carnavalului”,  jucată la ”Jean Bart” în Tulcea, a avut un buget de aproximativ 17.000 lei și este cea de-a 10-a premieră a teatrului. Buget relativ mic, și totusi, Ion Dore a declarat:

Spectacolul va avea splendoare, iar sentimentul spectatorilor va fi că s-au dat bani grei pentru tot ce vor vedea pe scenă

Și, într-adevăr, a avut 😉

De altfel, de data asta am sesizat mai puține poticneli ale actorilor și mai mult suflet pus în rolul jucat de fiecare. Suntem pe drumul cel bun, abia aștept stagiunea următoare și alte premiere :)

Sala a fost aproape plină, dar cred că și vremea a fost de vină…

Că tot sunt la capitolul ”Jean Bart” mi-aș dori un lucru: mi-aș dori ca doamna de la casa de bilete (mă refer la doamna mai în vârstă, îmi scapă numele) să fie mai puțin acră în atitudine și să bage în seamă mai repede fraierul care stă de partea cealaltă a ghișeului și care vrea să cumpere o nenorocire de bilet ca să se mai culturalizeze și el… Ah, da, și de asemenea, să aibe să îmi dea rest și să nu mă trimită pe dictamai lapovița și ninsoarea să schimb banii la biserică, mai ales atunci când mă așteaptă și taxiul în față. Mulțumesc.

Revenind, am făcut și câteva pozne pe parcursul piesei, desfășurate mai jos.

Ochi alunecoși și inimă zburdalnică !

PS: biletul costă 15.75 lei 😉

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!