Astăzi, în cadrul celei de a X-a ediții a Festivalului de Teatru TRAGOS, s- a jucat pe scena teatrului ”Jean Bart” din Tulcea, începând cu ora 19, piesa ”Jacques sau supunerea” de Eugène Ionesco.

Este un spectacol cu un ritm plictisitor, în care replicile par vorbe goale, ilustrate prin imagini teatrale pompate spectaculos, dar fără sens în raport cu intențiile piesei. Absurdul cultivat de regie peste absurdul construit cu sens de Eugène Ionesco lipsesc spectacolul de farmecul amar al comediei pe care și-l propune piesa și creează confuzii. Exagerările regizorale “nu fac țăndări searbadarealitate zilnica”, așa cum iși dorea Ionesco, o sufocă doar fără un sens precis.

(românialiberă.ro)

no images were found

Mai sunt două zile de festival, programul complet îl găsești aici.

PS: am văzut efectul Pavlov aplicat pe spectator de teatru… de fiecare dată când se stingea lumina, spectatorul aplauda mecanic. Și pentru că am atins subiectul ”aplauze”, este minunat (not) când se trezește câte un amețit să aplaude după cum îi tună iar toată sala se ia după el și îi ține isonul… Acum nu știu, ori sălii îi este jenă de aplaudac și il scoate din rahat acompaniindu-l cu aplauze ori sălii îi este rușine să aplaude și așteaptă eroul să dea tonul…

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!