Ok, am executat o nouă ședință de culturalizare la Teatrul ”Jean Bart” din Tulcea, de data aceasta la sala mică, cu piesa ”Efectul dăunător al… cererii în căsătorie”, adaptare după piesa ”Cerere în căsătorie” a lui A.P. Cehov.

În piesă se surprinde iniţiativa lăudabilă a lui Ivan Vasilievici Lomov, care doreşte să se însoare cu fiica vecinului său, Natalia Stepanovna. Moment unic, guvernat de armonie și romantism… NOT ! Cei doi potenţiali viitori miri se ceartă aprig din motive derizorii: prima dată nu se pun de comun acord asupra cine este proprietarul unei poiene / bucată de pământ, a doua oară mărul discordiei îl constituie câinele fiecăruia și care este mai bun la vânătoare.

Ciocnirea personalităţilor lor puternice, crizele de ipohondrie ale peţitorului, încurcătura în care se găseşte tatăl miresei şi încercările sale disperate de a aplana răbufnirile celor doi tineri dau naştere unui comic de situaţie savuros.

Piesa este un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu și-au găsit jumătatea, oameni care sunt confuzi, care nu-și mai găsesc locul și echilibrul. Singura lor dorință este de a-și trăi viața alături de cineva, de a se implica serios emotional într-o relație.

Distribuția:

  • Laura Neagoe
  • Robert Neagoe
  • Mihai Galatan
  • Vlad Matei Ajder

Scenografia: Maria Dore

Regia: Ion Dore

Regizor secund: Vlad Matei Ajder

Și așa mai departe… :)

A mai scris despre această piesă și Daniela Ungureanu

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!