Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea se definește ca o instituție publică cu caracter permanent, aflat în serviciul societății și reunind sub egida sa situri arheologice, case memoriale și muzee locale.

Info-delta.ro este un portal care promovează potențialul turistic, istoric și cultural al Deltei Dunarii și Dobrogei de Nord.

Proiectul ARHEoTUR / Acces La Arheologie, vizează promovarea locală, regională, națională și internațională a patrimoniului cultural reprezentat de cetățile, siturile arheologice și monumentele istorice din nordul Dobrogei, inclusiv Delta Dunarii. Se urmărește promovarea unitara a cetăților, siturilor arheologice și monumentelor istorice, dezvoltând abilități de cumunicare culturală la nivel local, regional, național și internațional în cadrul pachetelor cultural/educative adresate turiștilor care vizitează acesta regiune.

ICEM Tulcea în parteneriat cu info-delta.ro au dezvoltat împreuna proiectul ARHEoTUR, pentru publicarea  unui album al siturilor, cetăților și monumentelor din nordul Dobrogei.

Ce s-a facut până acum: Macheta album ARHEoTUR, realizare texte în limba română și traducerea acestora în limba engleza, pentru prezentare cetăți, situri arheologice și monumente istorice, promovarea în mediul web a siturilor, cetăților și monumentelor din nordul Dobrogei.

Cum vă puteți implica voi: sponsorizări în vederea realizării albumului ARHEoTUR sau orice alt sprijin doriți.

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!