Dis de dimineață am comandă să iau 6 kg de zahăr și o sticlă un pet de ulei la 2 l, pe drum înapoi de la grădinița piticei. Bon. Toate bune și frumoase. Afară frigu’ dracu’, cică avem temperaturi de sfârșit de noiembrie… Ora 08:20

Unde să mă duc, unde să mă duc… ? La un supermarket of course. Am loc să las mașina fără sa mă trezesc cu caracatiță pe roți și nici nu ma inghesui cu nimeni printre rafturi…

Și pentru ca Penny(s) Market e primul în drumul meu (ăla de lângă Poliție, fosta tipografie), mă înfig către el. Bon. După cum bine știi, toate super-shit-urile astea mari au randurile de cărucioare la intrare. Bagi moneda de 50 de bani, iei utilajul și o tai printre rafturi. Corect ? Greșit ! Trebuie mai întâi să ai nenorocirea aia de monedă… Și ghici ce: eu nu aveam nici una.. pe nicăieri ! Cei mai mici bani din buzunarul meu erau de 1 leu. Eh, îmi zic, nu-i bai… îi schimb la casă pe două monede de 50 de bani.

– Săru’mâna, îmi puteți schimba, vă rog, 1 leu cu 2 monede de 50 de bani ?

– Ăăăăăăă nu, nu avem voie să schimbăm bani… ?!

Replici mentale: Bă dă-o dracu ! Da’ ce ? Vă dă amendă armata ?! Vă numără cineva monedele din casă din 3 în 3 minute ? Nenorocirea aia de casă de marcat înregistrează si ce tip de bani îți dau (not) ? #$#FDSF#$#23434@@ atunci !!! Nici că mai trec pe la voi !

Hopa sus în mașină și o iau spre Billa. Pardon, Coral Plaza Mall. Vis-a-vis în partea cealaltă a orașului…

Semafoare, inghesuială, trafic de câcat…

Apropos, doamnelor și domnișoarelor soferițe (majoritatea voastră): nu aveți nicio treabă în trafic când vine vorba de mica înțelegere ! Când tu ești singură pe sensul tău de mers (nimeni în spatele tău) iar pe sensul opus un Nea Caisă vrea să facă stânga și te așteaptă pe tine să treci (deh, omulețul dă prioritate) și are în spate 1 kilometru de mașini care îl așteaptă, lasa-l dracu să treacă ! Că nu iți cade fardul de pe față dacă îl lași, chiar dacă legea zice ca ai prioritate !! Ciufut-o ! Și apropos, când cineva vă lasă să ieșiti din parcare sau să intrați in ea sau să schimbați sensul de mers, apăsați și voi pe nenorocirea aia de avarie să știu și eu că îmi mulțumești pentru că nu te-am lăsat să stai juma’ de oră în parcare până dispar toate mașinile din oraș, ca să ai loc să ieși… Nu e dreptul tău să ieși din parcare când vrea coafura ta, e bunăvoința mea că te las s-o faci !

Ajung, într-un final, la Billa. Parchez. Mă dau jos. Încui mașina. Mă îndrept spre supermarket. Ajung la ușă. INCHIS. Se deschide de la ora 09:00. Comozilor, nu cumva să faceți cârcei dacă deschideți mai devreme ! Voi deschideți cand lumea deja incepe munca și nu mai are timp să facă shopping…

Ce câcat să fac ? Mă duc acasă să caut o monedă de 50 de bani pentru că și la Plus, următoarea mea țintă pe ziua de azi, tot cărucioare tâmpite are. Găsesc monedă. Ajung la Plus. Iau ce am de luat. O întind spre acasă.

Toată tevatura a durat 1 oră ! În Tulcea, care nu este dictamai metropola…

De ce plm au cărucioarele astea sistemul ăsta de tot rahatul, cu monede de 50 de bani ?  Cine draq o să o ia la goană cu ditamai căruciorul, să ți-l fure, de le tot încui atâta ?! In loc să mă pierzi pe mine de client (la Penny(s) Market nu mai intru ever), mai bine angajează draq un paznic să ți le păzească… Și dacă tot trebuie să umblu cu table după mine ca să pot să-ți folosesc nenorocirea de căruț, asigură-te și că o pot face totuși… dă-mi fise sau schimbă-mi în mărunți ca să pot debloca nenorocirea din rând !

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!