Am găsit în cutia poștală o scrisorică de la domnul Viorel Ionescu:

Am constatat cu mâhnire că de când Primăria Tulcea a preluat în administrare Grădina de Vara ”Dacia”, aceasta a fost lăsată în paragină. Am înțeles faptul că, momentan, Primăria Tulcea nu dispune de fondurile necesare reabilitării, dar faptul că a lasat ușile de acces deschise, dând posibilitatea tuturor persoanelor fără adapost să bea, să doarmă acolo, să fure tot ce se poate fura, este de neacceptat.

Cu surprindere constat că populația municipiului trece pe lângă acest obiectiv care, pe vremuri, a fost o instituție de cultură ce adăpostea chiar și Galeriile de Artă, fără a avea nici o atitudine, așa după cum s-a întâmplat și în cazul intreprinderilor, a irigațiilor etc., permițând astfel ,,oamenilor deștepti” să profite de somnul națiunii române.

Probabil că în puțin timp, pe motive că obiectivul mai sus menționat este într-o stare de degradare maximă, va fi demolat și în locul acestuia va apărea vre-un hotel, așa cum se zvoneste. Dacă Primăria Tulcea nu este în stare să construiască un obiectiv cultural, sau să renoveze ceea ce există de pe vremea ,,cizmarului” de ce a promis în campania electorală că va face un obiectiv modern și că va păstra actuala destinație a obiectivului?

Oare noi, tulcenii, de ce suntem atât de nepăsători de tot ce se întâmplă în jurul nostru, situație care convine foarte mult celor de la actuala conducere?

În februarie, anul trecut, domnul Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea declara:

Condiţia de a folosi Grădina de vară doar ca cinematograf este greu de respectat, dar destinaţia acestui imobil vrem să fie exclusiv culturală. Dorinţa mea este de a reabilita sala şi să avem acolo un acoperiş transparent telescopic, astfel încât dacă plouă spectacolele să se poatã desfăşura fără probleme. Ar fi o investiţie interesantă pentru un oraş turistic. Mă îndoiesc însă că vom putea face mare lucru, dacă nu vom putea avea acolo decât cinematograf. Nu o vom transforma cu siguranţă într-un bar. (…) Textul de lege privind preluarea cinematografelor este uşor inconfortabil în sensul în care se menţionează că destinaţia spaţiilor trebuie să rămână tot cea de cinematograf. Suntem dispuşi să preluăm aceste spaţii, dar să ni se lase o paletă mai largă pentru a le folosi. Altfel riscăm să le utilăm şi să le ţinem goale (adevarul.ro)

Potrivit proiectului de hotărâre, Consiliul Local al municipiului se obligă să asigure, pentru o perioadă de minimum 15 ani, difuzarea de filme cinematografice, precum și a altor activități culturale. De asemenea, instituția locală va avea obligația ca, în termen de patru ani de la data preluării, să asigure investițiile necesare reabilitării, dotarea și modernizarea Grădinii de Vară ”Dacia” (obiectiv.ro)

Mai jos sunt și câteva imagini cu situația actuală a Grădinii de Vară ”Dacia”. Opinii, păreri, sugestii, reclamații?

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!