De-a lungul timpului am avut ocazia sa lucrez intr-o institutie de media (mass-media) si am avut tangente si cu altele, tot de media. Ceea ce se intampla atunci se intampla si in ziua de azi, si nu cred ca o sa se schimbe vre-odata. Si nu ma refer la apartenente politice si alte rahaturi de genul… nu. Ma refer la relatia dintre institutiile publice si mass-media. Ma refer la TOATE institutiile publice, caci toate sunt o apa si-un pamant la capitolul la care fac referire.

Există un obicei prost, preluat de nu știu unde, prin care instituțiile publice emit comunicate de presă prin care anunță că ”s-a întâmplat”, ”s-a desfășurat”, ”s-a organizat” etc. BĂĂĂĂĂĂIIII !!! Pe mine mă interesează ce ”o să se întâmple”, ”o să se desfășoare”, ”o să se organizeze” etc.”!

Mă interesează viitorul ca să am timp să îmi anunț cititorii, telespectatorii, ascultătorii etc. să fie atenți la evenimentul respectiv. Poate sunt unii care vor să fie prezenți la el și, culmea, nu au relații la secretariatul instituției publice respective ca să afle ”pe sub mână” informația…

De exemplu, week-end-ul din care tocmai am ieșit, căci azi e luni, nu se muncește, s-au desfășurat în Tulcea o serie de manifestări cu ocazia Zilei Copilului (deh, 1 Iunie pică fix în cursul săptămânii și s-a hotarât la nivel înalt să se deruleze toate manifestările aferente la modul anticipat – nimic împotrivă până aici). Ceea ce este funcky este că abia azi au sosit comunicatele de presă care anunță că toate evenimentele au avut loc deja! Păi plm, acum sunt degeaba comunicatele alea! E ca și cum i-aș spune cititorului meu

Na, na, na mă! Sâc, sâc, sâc că a fost spectacol în Piața Civică da’ tu n-ai fost bă! N-ai fost că n-ai știut! Na, na, na, sâc!

Nu înțeleg, există un manual moștenit din generație în generație în birourile de PR ale statului care menționează clar

Orice eveniment, manifestare sau orice fel de activitate publică vor fi anunțate la cel puțin două zile după ce au avut loc și, sub nici o formă, nu vor fi divulgate informații anterior datei de începere.

?

Și să nu îmi spuneți că nu erau disponibile toate informațiile că nu vă cred! În momentul în care îmi trimiți liste de participanți înseamnă că știai de ei de dinainte… nu cred că ați aflat de ei fix în momentul în care au apărut pe scenă… :)

Chit că este în detrimentul cititorilor, eu unul nu mai public nici o informație care face referire la un eveniment care a fost deja decât dacă îmi prezintă concluzii și rezultate. Dacă doar mă anunță că ”s-a întâmplat”, ”s-a desfășurat”, ”s-a organizat”, informația fiind cunoscută de către emitent cu cel puțin o zi înainte de data de desfășurare, atunci ea nu mai pupă lumina online-ului…

Doriți ca lumea să afle și să își facă o impresie despre instituția pe care o reprezentați atunci trimiteți comunicatele de presă înainte de desfășurarea evenimentului și astfel acea lume va putea participa în număr mai mare și de aici vor apărea rezultate mai bune pentru toată lumea…

Până atunci însă, vedeți aici ce s-a întâmplat în Tulcea deja! Sâc!

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!