“Urban art competition” este un proiect initiat de Consiliul Judetean al Elevilor Tulcea, avand ca scop educarea tinerilor in problematica artei stradale si a vandalismului, subiect des vehiculat si de actualitate in randul noii generatii.

Proiectul isi propune sa ii formeze pe tineri intr-o maniera civica, prin dezbateri pe tema graffiti-ului, ca forma de manifestare artistica si sa ii indrume spre condamnarea mesajelor instigatoare care incarcă zidurile orasului. Antemergator concursului, se vor organiza ateliere de lucru, sub supravegherea unor grafferi experimentaţi, unde tinerii participanţi vor cunoaşte diverse tehnici pentru realizarea lucrărilor de acest tip, alături de sfaturi menite să cultive în permanenţă bunul gust şi să promoveze esteticul.

Concursul propriu-zis va consta în realizarea unui lucrări cât mai originale pe un material tip placaj, evitându-se încălcarea oricărei proprietăţi private sau publice şi deteriorarea ei  prin imprimeurile de orice tip ale participanţilor.

Lucrările vor fi apreciate de către un juriu format din organizatori şi coordonatorii implicaţi în realizarea proiectului.

Desfăşurare: 7-9 aprilie 2010

Participanţi: tineri cu vârsta cuprinsă între 15-25 de ani din oraşul Tulcea

Înscrierea participanţilor se face până la data de 31 martie 2010, prin e-mail la cje.graffiti@ymail.com. Se vor menţiona datele de contact, alături de un scurt mesaj privind dorinţa de a participa la proiect, experienţa anterioară, interesul pentru arta contemporană, pasiunea pentru graffiti, etc.

Selecţia participanţilor: organizatorii vor selecţiona un număr maxim de 20 de participanţi, în funcţie de e-mail-urile trimise de către aceştia.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!