Echipa de implementare a proiectului “Fotoatitudine” si voluntarii din Tulcea s-au intalnit duminica (11 iulie a.c.), la activitatea de initiere in arta fotografica.

Proiectul “Fotoatitudine“, sustinut de asociatia EUDIVERS, finantat de Comisia Europeana, prin programul Tineret în acţiune, a avut ieri tematica: “Diversitate etnică” – Municipiul Tulcea.

Cursul a fost sustinut de doi binecunoscuti fotografi tulceni: Radu Borzea si George Manolache.

Proiectul a continut un curs teoretic, privind initierea in fotografie si familiarizarea cu aparatul foto, sustinut de Radu Borzea. Dupa teoria sustinuta pe intelesul tuturor, a urmat un curs ce privea: creativitatea, incadrarea, cromatica si expresivitatea unei fotografii, sustinut de George. In speranta ca tinerii au inteles, chiar si in linii mari despre ce s-a discutat, a urmat o proba practica, sustinuta pe faleza orasului, continuand pana la Monumentul Independentei. S-a dorit surprinderea prin obiectivul foto a diversitatii etnice si a obiceiurilor lor de catre elevi sub indrumarea coordonatorilor, incercand descotorosirea de modul “Auto” si intelegerea posibilitatilor aparatelor foto pe care le detin.

Toate notiunile si informatiile primite de elevi, sunt menite sa ii determine sa surprinda in instantanee tema “diversitatii etnice” din orasul de la portile Deltei.

In cea de-a doua parte a cursului, fotografii le-au propus tinerilor o activitate practica, care s-a desfasurat pe Faleza si pe strada Gloriei pana la Monument. Astfel, tinerii si-au putut exersa abilitatile dobandite si au incercat sa obtina un feed-back in timp real din partea fotografilor.

A mai participat si dr. Aurel – Daniel Stanica – cercetator arheolog in cadrul ICEM Tulcea, cel care a realizat și oferit fotografiile de mai sus.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!