Mă forţez de câteva zile să înţeleg de ce iubesc Tulcea. Dacă iubesc Tulcea, pentru că şi ăsta e un mister, încă…
Şi n-am reuşit, pentru că balanţa nu înclină întocmai spre a iubi locul ăsta. Dar nici spre a-l urî definitiv!
Poate de vină sunt oamenii sau mai degrabă calitatea lor, poate dimensiunea redusă a oraşului şi faptul că aici nu prea se întâmplă nimic şi când se întâmplă e musai să fie o tragedie.
A-propos! Ştiaţi că până şi banalul lac Ciuperca face victime? Bine, nu de dimensiunea recentului accident stupid, dar mai deunăzi un tulcean nu tocmai norocos a plonjat cu maşina în lac.
Am şi o dilemă: cum îi spui, accident rutier sau naval?? (Dom` primar, poate că n-ar fi rău să luaţi în calcul amplasarea unui gard între carusabil şi Ciupercă, aşa…just in case!)
Exceptând parcurile şi curăţenia din zonele centrale, exceptând nou inauguratul lac iute înghiţitor de maşini, rămâne doar oraşul cu locurile pe unde ne facem veacul, care cum apucă, cu oamenii pe car eîi vedem zilnic, nolens-volens.
Îmi place Tulcea pentru că până şi la teatru toată lumea ştie pe toată lumea, pentru că în istru cafeaua nu-şi schimbă niciodată gustul, pentru că este o aventură (destul de costisitoare, între noi fie vorba!) să traversezi oraşul cu mijloacele de transport în comun, pentru că autobuzele tulcenilor sunt personalizate de către şoferii…aparţinători cu diverse recipiente goale şi atârnătoare, postere decolorate, steguleţe şi huse de scaun improvizate din pături vechi şi prinse ostentativ cu elastic, şi în general cam tot ce nu le mai trebuie pe acasă, pentru că balcanismul desuet este la el acasă şi se comportă vehement, pentru că te poţi distra copios aruncând o bârfă unui taximetrist şi urmărind reacţia în lanţ provocată, la bursa zvonurilor, foarte bine dezvoltată în mica urbe. pentru că deşi este oficial un oraş în care nu se întâmplă nimic mereu găseşti câte o noutate zguduitoare anunţată în ziarele locale… pentru că…, pentru că…
Mă forţez aşadar de câteva zile să înţeleg de ce iubesc Tulcea. Dacă iubesc Tulcea.
…Şi încă nu am găsit un răspuns. Poate mă ajută careva….

 

Articol scris de Mirela Baciu gravatar

 

Site: http://mirela.ecosapiens.ro/
Am obosit să văd patroni de firme de salubrizare care îşi dau cu părerea despre expoziţii de artă si Monici Tatoiu care au răspunsuri pentru orice – de la încălzirea globală, la cum nu trebuie să renunti la speranta de a avea orgasm. Citeste toate articolele scrise de Mirela Baciu (5)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!