Astazi, 27 mai 2010, incepand cu ora 11, Consiliul Judetean Tulcea a organizat conferinta de presa prilejuita de semnarea contractului de finantare al proiectului ”Valorificarea turistica a manastirilor tulcene prin imbunatatirea infrastructurii de acces si de mediu”, asa numitul ”Triunghiul manastirilor”. Evenimentul a avut loc la Sala de Conferinte a Hotelului Delta, etaj I, aripa 4 stele.

Alaturi de conducerea Consiliului Judetean Tulcea si de echipa de implementare a proiectului, la conferinta au participat si doamna ministru Elena Udrea, domnul secretar de stat Razvan Murgeanu si doamna Jenica Craciun – director al Directiei Implementare POR din cadrul ADR Braila.

Valoarea totală a proiectului: 75.880.405,43 Lei, costuri eligibile totale: 62.817.993,64 Lei din care, asistenta financiara nerambursabila solicitată: 61.561.633,77 Lei

Obiectivul proiectului :

Dezvoltarea turismului durabil şi a mediului de afaceri în zona de nord a judeţului Tulcea, prin îmbunătăţirea accesibilităţii regionale spre zona mănăstirilor nord-dobrogene.

Grupurile ţintă :

Beneficiari direcţi: min. 100.000 turişti/an care, pe lângă deja consacrata excursie în Delta Dunării, vor vizita şi aceste obiective turistice; min. 35.000 turişti/an care tranzitează zona; min. 40.000 locuitori/an ai judeţului Tulcea; 38 de societăţi comerciale care îşi desfăşoară în prezent activitatea în zonele avute în vedere în proiect sau în imediata vecinătate a drumurilor care vor fi modernizate.

Beneficiari indirecţi: societăţile comerciale care îşi vor dezvolta activitatea în zonă; societatea de construcţii care va executa lucrările; populaţia locală; administraţiile publice locale implicate în proiect; operatorii de turism.

Durata de implementare a proiectului este de 23 luni.

Lucrările constau în reabilitarea şi modernizarea amprizei drumurilor judeţene din traseu, atât în plan longitudinal cât şi transversal, precum şi amenajarea zonelor de siguranţă de o parte şi de cealaltă a amprizei drumurilor, la standarde de calitate la următoarele drumuri:

  • DJ229 (DN22, km 147+100 – centru sat Niculiţel) – 3,204 km;
  • DJ229A (DN22A, km 2+020, sat Cataloi-DN22, km 153+950) – 19,485 km;
  • Stradă de acces din strada Isaccei (DN22) la casa Moruzov – 0,975 km;
  • DJ229C (centru sat Niculiţel – Mănăstirea Cocoş, fost DC62) – 7,470 km;
  • DJ229D de la km.0+000 (DN 22, Km 152+300) la km 1+720 şi continuare cu modernizarea DJ229E (drumul de acces la Mănăstirea Saon) – 3,360 km;
  • DJ229C (DN22 – centru sat Niculiţel) – 3,214 km;
  • DJ 229F (drumul de acces la Mănăstirea Celic – Dere, fost DC54) – 0,530 km.

Traseul proiectat se suprapune, în întregime, pe traseele existente ale fiecărui tronson de drum menţionat mai sus, cu excepţia micilor dezaxări provenite din amenajarea curbelor.

Datorită specificului său, proiectul nu cuprinde activităţi directe privind egalitatea de şanse, însă, în organizarea fiecărei activităţi s-a luat în calcul acest obiectiv, astfel încât toate entităţile implicate în implementare să aplice politica egalităţii de şanse. La nivel de impact, proiectul contribuie în mod direct la asigurarea egalităţii de şanse, prin asigurarea unei infrastructuri adecvate tuturor categoriilor sociale, inclusiv a celor defavorizate.

La reabilitarea şi modernizarea infrastructurii, se vor folosi materiale moderne care protejează mediul înconjurător. De asemenea, sunt prevăzute activităţi de refacere a mediului înconjurător aferent infrastructurii rutiere. La nivel de impact, proiectul are un efect benefic asupra mediului, întrucât încurajează dezvoltarea ecoturismului în zona de nord a judeţului Tulcea, conducând astfel la o echilibrare a presiunii exercitate de activitatea de turism, pe întregul areal al judeţului.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!