A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva
Cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.
A venit toamna, a venit, acopera-mi inima cu ceva
Cu umbra unui copac sau mai bine, sau mai bine cu umbra ta.

ar zice Nicu Alifantis în a sa ”Emoție de toamnă”

ȘANȚ, șanțuri, s.n. 1. Săpătură lungă și îngustă făcută pe ambele părți ale unui drum, pentru scurgerea apei; p. gener. orice săpătură în forma de mai sus, făcută pentru scurgerea apei, pentru îngroparea unei conducte, pentru marcarea hotarului între două suprafețe de pământ etc.

STRADĂ, străzi, s.f. 1. Drum (pavat sau asfaltat) în interiorul unei localități, de-a lungul căruia se înșiră, de o parte și de alta, trotuarele și casele.

Care este legătura dintre cele trei elemente de mai sus? Ei bine, ele se regăsesc simultan, în același loc, în Tulcea. Un singur lucru rupe perfecțiunea celor trei elemente: strada este,  în realitate, șanț. Într-o epocă în care mai avem puțin și ne teleportăm, într-un secol în care mașina de spălat își comandă singură detergentul de pe internet, în Tulcea există șanțuri etichetate ca fiind străzi.Iar toamna ele devin formațiuni geologice alcătuite dintr-un amalgam de noroi, pietre și apă.

Strada Antenei – pe oricât de ”stradă” sună pe atât de ”șanț” este. La fel și Intrarea Antenei (mi-e frică să mă gândesc în ce).

Dar îmi iese inima din piept când văd ce oale semețe răsar în oraș, ce trotuare frumoase avem, ce flori inocente de toamnă răsar prin sensurile giratorii…

PS: acolo nici canalizări nu sunt!

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!