În urmă cu câteva zile aflam din Adevărul de Tulcea, și ulterior din teren, că la intrarea pe strada Concordiei dinspre strada Păcii s-a instituit un nou sens unic iar cei care coboară despre strada Concordiei sunt obligați să facă dreapta, spre vechea clădire a pașapoartelor, pentru a ajunge în strada Păcii. (sursa imagine: Adevărul)

Până aici toate bune și frumoase deși, personal, nu înțeleg cum a fost fluidizat traficul în această zonă având în vedere că noua cale de acces în strada Păcii este mult mai îngustă iar înghesuiala de acolo este una mai mare (căci cei care vin de pe strada Concordiei se întâlnesc cu cei care coboară de pe strada Banatului iar noul grup format, ce vrea să ajungă în Păcii, se întâlnește cu cei care vin de pe Păcii și vor să urce pe Banatului). Cum ziceam, este decizia celor în măsură să ia astfel de măsuri, știu ei mai bine, cred, ce și cum trebuie să facă…

Problema este că noul sens unic nu este respectat de nimeni, șoferii aleg același traseu ca și până acum pentru a ajunge în strada Păcii, intrând, cum s-ar zice, pe interzis. Unii poate o fac din puterea obișnuinței și nu au observat cele două indicatoare de ”obligatoriu la dreapta” și ”acces interzis” dar majoritatea pur și simplu ignoră cu nonșalanță noile reguli, taximetriștii conducând detașat statisticile. Și astfel, în loc să se fluidizeze traficul doar crește nivelul de zgomot produs de claxoane și înjurături.

Fiind o modificare recentă și instituită oarecum peste noapte, mi s-ar fi părut normal ca măcar 2 zile, un echipaj de la poliția rutieră să fie în zonă și să îi facă atenți pe conducătorii auto în ceea ce privește noile condiții de trafic. Dacă și după 2 – 3 zile situația de ignorare ar fi persistat, atunci puteau să curgă amenzile fără griji. Însă nu, în privința asta situația este sub control, n-am văzut niciun echipaj de poliție, sau măcar un agent, în zonă. Ciocu mic și joc de glezne.

UPDATE: între timp, sensul unic a dispărut. Motivele ar fi două, nu știu exact care este cel real:

  • indicatoarele au fost furate (puțin probabil)
  • sensul unic a fost desființat de către cei care l-au instituit inițial

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!