Din 13 mai 2010 pana in luna aprilie 2011 Muzeul de Istorie si Arheologie din Parcul Monumentul Independentei Tulcea gazduieste o expozitie pe tema scolii tulcene si a evolutiei invatamantului romanesc nord-dobrogean, de la inceputuri pana in anii ’90, intitulata sugestiv Scoala noastra, istoria noastra…de la clipa la istorie.

Publicul vizitator are ocazia să admire o serie de exponate asociate şcolii precum: rechizite, instrumente şi alte obiecte de uz şcolar (abac cu bile, tocuri, peniţe, penare, călimări, trăistuţă, bănci şcolare din diferite perioade istorice, tablă veche etc.), fotografii originale şi reproduceri, documente şcolare (diplome, foi matricole ş.a.), uniforme originale sau reconstituite, manuale vechi (sec. XIX-XX).

Multe piese provin din colecţiile Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, din colecţii particulare sau din colecţii ale unor instituţii şcolare de prestigiu, atât din oraş cât şi din judeţ: Colegiul Dobrogean “Spiru Haret” Tulcea, Şcolile din Zebil, Văcăreni, Ciucurova, Luncaviţa, Slava Cercheză, Sfântu Gheorghe ş.a. Avem în vedere şi momentele care au marcat prefaceri importante în evoluţia învăţământului românesc, tipurile de instituţii şcolare – primare, gimnaziale şi liceale, personalităţile care au contribuit la organizarea şi dezvoltarea şcolii tulcene.

Expoziţia se adresează în special elevilor şi publicului larg, indiferent de vârstă şi activitate profesională.

Numai privind exponatele vizitatorul poate înţelege valoarea lor individuală, în ce măsură timpul a arătat că experienţa fiecărei generaţii de elevi a întărit şcoala românească tulceană.

Vă aşteptăm cu drag!

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!