In perioada 27 septembrie – 01 octombrie 2010, in judetul Tulcea se va desfasura un eveniment devenit traditie la nivelul Politiei Romane si anume „Saptamana prevenirii criminalitatii”.

Scopul evenimentului este acela de a atrage atentia societatii civile asupra importantei prevenirii producerii diferitelor genuri de infractiuni, masura menita sa reduca semnificativ gradul de victimizare al tuturor locuitorilor judetului Tulcea.

Domenii precum prevenirea delincventei juvenile si a victimizării minorilor (27.09.2010), prevenirea braconajului piscicol (28.09.2010), prevenirea furturilor de si din autoturisme (29-30.09.2010) si cresterea sigurantei rutiere (01.10.2010) vor fi în atenţia poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului Poliţiei „Delta Dunării”, Poliţiei de Proximitate, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Poliţiei Municipiului Tulcea şi a tuturor poliţiilor orăşeneşti.

Activităţile desfăşurare vor fi axate în mare măsură pe aspecte ce ţin de informarea cetăţenilor, precum şi atragerea atenţiei asupra unor comportamente sau situaţii ce pot prezenta un prilej de comitere a anumitor infracţiuni.

Importanţa evenimentului nu trebuie neglijată, recomandată fiind conduita preventivă atât pentru costurile implicate cât şi pentru reducerea fenomenului infracţional. Indirect se doreşte tragerea unui semnal de alarmă cu privire la faptul că infracţionalitatea, având în mare parte cauze sociale, se poate reduce prin participarea activă a întregii societăţi civile.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!