Acum 10 ani un om si-a luat zborul catre eternitate. S-a prabusit intr-un lac langa localitatea Cuza-Voda un univers cladit pe o munca titanica si multiple privatiuni. Universul acela avea un nume: Adrian Savulescu. Universul acela a fost dedicat unei pasiuni mai mari decat viata : zborul. Pasiune pe care a pus-o mai presus de orice. Mai presus de familie sau de viata. Pentru ca unii oameni aleg sa sacrifice tot pentru a performa intr-un domeniu prin excelenta elitist.

      Avea la activ la data accidentului 677 ore de zbor si facea parte din grupul pilotilor selectati sa indeplineasca misiuni internationale. Accidentul s-a datorat coliziunii aparatului cu o pasare in timpul unui zbor la joasa altitudine iar pilotul, pentru a evita zona locuita, a intarziat manevra de catapultare. Lucru care i-a fost fatal din pacate . Au fost la acea vreme publicatii care au tratat subiectul in nota cinica perpetuata cu o constiinciozitate ce nu ne onoreaza. Putini au fost cei care au semnalat faptul ca un om si-a dat viata pentru a evita o tragedie.

      Anii au trecut si in afara de uitare nu s-a schimbat nimic. Aviatia militara este dotata in continuare cu tehnica ce ar fi stat mai bine intr-un muzeu de profil si nu pe aerodromuri sau mai ales in aer. In continuare ignoram cu o lejeritate extrema sacrificiile supreme ale celor care au inteles ca in viata sa ramana fideli unui set de valori care la noi nu aduce faima sau bani ci doar privatiuni.

      Uitam multe in aceasta viata. Uitam oamenii sau lucrurile pe care acestia le fac pentru semeni. Uitam lucrurile pe care le avem de facut pentru a fi oameni. Si asta defineste ceea ce suntem.

      As fi vrut sa va rog ca azi, 21 Martie 2012, sa facem toti un lucru simplu : la ora 14 si 15 minute sa aruncam un avion din hartie in aer in memoria unui OM care ar fi putut fi un model pentru noi toti. Dar stiu ca este greu sa ceri semenilor sa faca lucruri atunci cand au un alt set de valori. In schimb incercati ca atunci cand priviti cerul sa zambiti. Veti incalzi inimile celor care au plecat printre nori cu aripile frante.

 

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!