Având în vedere acţiunile de protest organizate în aceste zile în municipiul Tulcea, Prefectul judeţului Tulcea, domnul Vasile Gudu, revine cu următoarele precizări:

Începând cu data de 17.01.2012, în Piaţa Civică din municipiul Tulcea s-au desfăşurat manifestaţii cu încălcarea dispoziţiilor legale, în sensul că nu s-a procedat la declararea prealabilă prevăzută de Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. Totodată, prin această procedură se stabilesc organizatorii adunării publice precum şi responsabilităţile ce revin acestora în ceea ce priveşte păstrarea ordinii publice, dintre care menţionăm:

Art. 12 – Organizatorii adunărilor publice sunt obligaţi:

a) să înregistreze declaraţiile de desfăşurare a adunărilor publice la unităţile de jandarmi competente teritorial, cu cel puţin 48 de ore înainte;

b) să stabilească persoanele responsabile pentru conducerea adunărilor publice;

d) să delimiteze spaţiul de desfăşurare a adunărilor publice prin semne distinctive şi vizibile, iar când acestea se desfăşoară în deplasare, să ia măsuri pentru limitarea spaţiului de circulaţie ocupat;

f) să stabilească traseele de afluire şi defluire a participanţilor şi să ia măsuri ca ocuparea spaţiilor destinate desfăşurării adunărilor publice să aibă loc cu puţin timp înainte de ora începerii activităţilor, iar părăsirea lor să se facă imediat după ora limită stabilită.

Faţă de cele menţionate, prefectul judeţului atenţionează asupra faptului că desfăşurarea de manifestaţii fără autorizaţie constituie o activitate nelegală, care poate fi sancţionată conform legii, iar caracterul spontan al acestor manifestări nu poate fi invocat în condiţiile în care acestea se desfăşoară continuu în ultimele zile.

În consecinţă, nerespectarea obligaţiilor legale de către grupurile de manifestanţi va impune intervenţia autorităţilor statului pentru intrarea în legalitate.

Comunicat de presă emis la 20 ianuarie 2012 de către Biroul de presă al Instituției Prefectului Tulcea

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!