Faţă de evenimentele desfăşurate în aceste zile pe plan local, Prefectul judeţului Tulcea, domnul Vasile Gudu, consideră că organizarea manifestărilor de acest gen reprezintă una dintre formele fundamentale de exprimare a principiilor şi valorilor democratice de către cetăţeni şi respectă libertatea cetăţenilor de a-şi exprima opiniile sociale sau de altă natură, într-un cadru legal. În acest context şi în conformitate cu legislaţia în vigoare, prefectul judeţului solicită cetăţenilor care doresc să manifeste în anumite spaţii publice sau pe anumite trasee, să intre în legalitate şi să solicite autorizaţia de a manifesta conform legislaţiei în vigoare.

Astfel, potrivit prevederilor Legii nr. 60/1991, art. 1: „Adunările publice – mitinguri, demonstraţii, manifestaţii […] ce urmează să se desfăşoare în pieţe, pe căile publice ori în alte locuri în aer liber, se pot organiza numai după declararea prealabilă prevăzută de prezenta lege”.

Conform aceluiaşi act normativ, art. 7: Organizatorii adunărilor publice vor depune declaraţia scrisă la primăriile municipale, orăşeneşti sau comunale pe al căror teritoriu acestea urmează să se desfăşoare, cu cel puţin 3 zile înainte de data desfăşurării acestora, în care trebuie să menţioneze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, data, ora începerii şi durata acţiunii, traseele de afluire şi defluire, numărul aproximativ al participanţilor, persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare […]”.

Totodată, prefectul judeţului consideră că mare parte din nemulţumirile oamenilor care au ieşit în stradă să protesteze în ultimele zile ar putea fi rezolvate prin dialog şi îşi exprimă disponibilitatea în acest sens.

Comunicat de presă emis la 19 ianurie 2012 de către Biroul de presă al Instituției Prefectului Tulcea

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!