Masurile de austeritate din ultima perioada – reduceri de personal, micsorarea veniturilor si toate celelalte ce afecteaza in mod direct sistemul bugetar – isi fac simtita prezenta din ce in ce mai tare si in orasul Tulcea, in sistemul administrativ.

Cea mai noua taiere, caci in ultima perioada “taiere” si “reducere” sunt cuvintele predominante in orice declaratie a vre-unui reprezentant al statului, se aplica in sistemul de transport local. Concret, incepand cu jumatatea lunii august a acestui an (aproximativ, din 16 august) pensionarii din Tulcea nu vor mai beneficia de gratuitate in utilizarea serviciilor de transport in comun. Si bonus, pretul unui bilet dupa acea data va creste la suma de 4.6 lei

Intr-o conferinta de presa organizata azi (23 iulie) la sediul Primariei, primarul municipiului Tulcea, dr. ing. Constantin Hogea declarat:

Suntem nevoiti, din pacate, ca pentru o perioada de cateva luni, si mai precis pana la sfarsitul anului, sa suspendam gratuitatea pe autobuzele de transport local a pensionarilor. N-as fi vrut sa ajungem la aceasta situatie dar bugetul ne impune acest lucru. Atentie, este vorba de o suspendare, incepand cu 16 august, sa spunem, sau incepand cu jumatatea lunii august si pana la sfarsitul anului a gratuitatii pensionarilor pe transportul local. Speram ca, incepand cu 2011, sa-l reintroducem (n.r. trasportul gratuit).

Este o masura, repet, dictata de actuala situatie, care, in ceea ce priveste transportul local, este suficient de critica si putem ajunge in situatia de a alege intre varianta de a inchide transportul local sau de a-l mentine totusi in functiune chiar si in conditiile in care pe anumite trasee am marit mult intervalul de asteptare al autobuzelor, tocmai pentru a face economie la combustibil.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!