Serviciul Public Comunitar regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Tulcea a realizat o analiză privind activitatea desfășurată în trimestrul al III-lea al anului 2010. În urma acestei analize s- a constatat că, deși la nivel național tendința este în scădere, în Tulcea, parcul auto este în creștere.

La sfârșitul lunii septembrie parcul auto al județului număra 39.674 vehicule, cu o creștere de 979 vehicule față de aceeași preioadă a anului trecut. Majoritatea este reprezentată de autoturisme, în număr de 30.893, urmată de 3.700 autoutilitare, 1.608 remorci și de 3473 de alte tipuri de vehicule.

De exemplu înmatriculările de autovehicule noi , la nivel naţional în luna august 2010 a scăzut cu 5,42% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea parcului auto s-a temperat faţă de anii 2009/2008 când creşterile au fost de 1960 respectiv 1655 unităţi dar este mult peste nivelul anilor 2004-2006 când s-au înregistrat scăderi succesive.

În perioada analizată au fost înmatriculate un nr. de 215 autovehicule noi, din care 52 (32%) marca Dacia.

Operaţiunile de radiere au scăzut nesemnificativ raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut (-99, ccal0%), dar şi cu cea 50% faţă de trim. 2 a.c., fapt generat în principal de existenţa termenului de decădere prevăzut în Programul de reinnoire a parcului auto.

Emiterea autorizaţiilor provizorii a scăzut cu 171 (27%) faţă de anul trecut, aspect cauzat în principal de modificările manageriale la nivelul R.A.R. şi eliberarea operativă de către aceştia a documentelor necesare înmatriculării si de modificarea raportului dintre înscrierea în evidenţe a vehiculelor noi şi second-hand.

Din punct de vedere al radierilor peste 550/0 o reprezintă autoturisme marca Dacia, incluzând aici toate motivele, inclusiv transferurile de proprietate. Din numărul total al radierilor un nr. de 313 (35%) o reprezintă dezmembrările.

Și în privința eliberărilor de permise de conducere și a examinărilor, se menţine aceiaşi tendinţă de scădere semnificativă faţă de anul trecut (- 2034, cea, 45%,examinări proba teoretică, -675, cea, 20%, pers. exam.).

Au fost identificate două cauze principale:

  • criza economică, suprapusă peste creşterile tarifelor şcolilor de şoferi
  • creşterea permanentă a procentajului de promovabilitate la proba teoretică  (37% în trim. III 2009 la 46% în prezent).

Scad solicitările privind obţinerea categoriilor C, CE şi D precum şi media de vârstă a candidaţilor.

Comparativ cu rezultatele din luna august, la nivel naţional, activitatea noastră pe această linie este următoarea:

  • pers. exam. proba practică = locul 37 (803,Giurgiu-8612,Bucureşti)
  • admis proba practică = locul 21 (40%Iaşi-93%Dolj)
  • pers. exam. proba teoretică = locul 38 (2082,Ialomiţa-16514,Bucureşti)
  • admis proba teoretică = locul 30 (37%,giurgiu-58%Cluj).

La nivelul judeţului, raportat la numărul de candidaţi există prea multe şcoli autorizate şi nu întotdeauna concurenţa crescută a avut rezultate pozitive în pregătirea cursanţilor.

Din punct de vedere al posesorilor de permise de conducere tip nou, la nivelul judeţului Tulcea, situaţia se prezintă astfel:

TOTAL posesori permise de conducere: 56252

În evidenţele manuale ale serviciului mai există un număr de 7983 posesori de permise de conducere de tip vechi, evidenţă pentru care nu se poate stabili repartiţia pe sexe şi vârstă şi trebuie luată sub rezerva neactualizării.

Au fost înregistrate un număr de 106 petiţii, din care 82 soluţionate favorabil. Din punct de vedere al obiectului acestora marea majoritate au privit probleme referitoare la situaţia vehiculelor înmatriculate, în vederea actualizării evidenţelor fiscale. Un alt aspect sesizat prin aceste lucrări au privit eliberarea unor documente justificative în cazul autovehiculelor de provenienţă străină înmatriculate în România, pentru care autorităţile străine refuză radierea doar în baza documentelor emise de statul român.

Au fost solicitate din partea cetăţenilor un număr de 4 audienţe, toate fiind soluţionate favorabil.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!