Rasfoiam, intr-o scurtă pauza, ghidul local tiparit al lui Leo, Acces Nelimitat. Printre paginile sale am dat si de o caseta ce incearca sa promoveze un proiect interesant, as zice eu…

Desi in Tulcea nu sunt munti foarte mari, iata ca exista totusi un alpinist care, impreună cu echipa sa, doreste sa cucereasca cele mai inalte varfuri montane ale planetei. Ion Boncea este un Tulcean care a mai avut experiențe montane la altitudini mai mari de 4000 m și care încearcă acum să ajungă pe Vârful Aconcagua, la o înălțime de 6962 m, situat în Anzi, Argentina.

Expediția se derulează pe o perioadă de 4 săptămâni, în intervalul ianuarie – februarie 2010. Din păcate, acest proiect nu poate prinde viață fără implicarea sponsorilor, de aceea oricine dorește să se implice financiar în acest proiect poate obține mai multe detalii la numărul de telefon 0744.698.099

Expediția ”Aconcagua 2010” – 6962 m:

  • Eugen Frâncu
  • Floriana Boghez
  • Ion Boncea
  • Camelia Vârșescu
  • Valentin Tudosescu

Aconcagua, în original în spaniolă, Cerro Aconcagua, se găseşte în Argentina şi este simultan cel mai înalt munte din ambele Americi, din emisfera sudică, precum şi cel mai înalt munte din afara Asiei şi unul din Cele şapte vârfuri importante ale lumii, fiecare dintre ele fiind cel mai înalt al continentului sau al sub-continentului din care face parte.

Muntele are o serie de gheţari, dintre care cei mai masivi sunt Gheţarul polonezilor (conform Glaciar de los polacos) şi Gheţarul englezilor (conform Glaciar de los inglesos).

În termeni montani, Aconcagua este un munte realtiv uşor de urcat, dacă se foloseşte ruta nordică, cea care este considerată a fi cea “normală”. Deşi efectele de altitudine sunt severe (presiunea atmosferică pe vârf este 40 % din presiunea atmosferică de la nivelul mării) totuşi nu este necesară folosirea oxigenului suplimentar. Recordul pentru ruta nordică a fost stabilit în 1991, fiind de 5 ore şi 45 de minute.

Update: site-ul oficial aconcagua2010.ro

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!