În data de 24 septembrie, la Tulcea, dar si in alte orase  – Brasov, Bucuresti, Constanta, Covasna, Medias, Ploiesti, Sinaia, Sibiu, Slatina si Targoviste, s-a desfasurat actiunea Noaptea Cercetatorilor 2010.

O intiativa a UE, inceputa in 2005 sub titulatura “Researches in Europe”, isi propunea sa aduca mai aproape cercetatorii de publicul larg, care sa-i cunoasca nemijlocit si sa se bucure impreuna de momente unice, unii alaturi de ceilalti. Cercetatorii traiesc printre noi, sunt “vedete”, uneori anonime si modeste, printre ceilalti oameni. “Staruri” autentice si modele adevarate de performanta profesionala si pasiune stiintifica.

In data de 24 septembrie, intre orele 16.00-22.00, intr-un spatiu ce este deja un punct de atractie deosebit al orasului, si anume Centru Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii si Muzeul de Arta Populara si Etnografie, cercetatorii din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea si reprezentanti ai Inspectoratul de Politie al Judetului Tulcea, au prezentat publicului larg cateva aspecte ce tin de cercetarea stiintifica specifica institutiei (stiintele naturii, etnografie, istorie-arheologie, arta), iar reprezentanti ai politiei au prezentat importanta cercetarii in munca de politie, in special pe domeniul analizei si prevenirii criminalitatii.

Manifestarea s-a bucurat de un deosebit succes in randul publicului tulcean, care a fost prezent in numar mare si a apreciat munca depusa de cercetatorii din cadrul ICEM Tulcea.

 

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!