Luume – lume! ANTREC scoate la bătaie o super-ofertă pentru cei care vor să îşi construiască sau consolideze o carieră în domeniul turismului: cursuri gratuite pentru meseriile de bucătar, ospătar, cameristă şi administrator de pensiune.
Nu-i o noutate, puteţi spune, dar preşedintele ANTREC Tulcea, Silviu Gheorghe, insistă că este: la nivelul judeţului Tulcea au mai fost organizate asemenea cursuri, în condiţii oarecum asemănătoare, bazate numai pe teorie. Şi cum în atari condiţii practica de obicei omoară, noile cursuri, care vor demara cel mai probabil în luna iulie a acestui an vor fi desfăşurate în pensiuni agroturistice din Murighiol şi Crişan, iar diplomele obţinute la absolvirea acestui curs vor fi recunoscute de Ministerul Muncii din România.
„Plecăm cu un uşor handicap de credibilitate, pentru că au mai fost organizate asemenea cursuri în România, iar diplomele nu sunt recunoscute. Noi ne-am ales cu atenţie formatorii, iar la evaluarea proiectului s-a pus un mare accent pe existenţa tuturor avizelor acestor formatori”, a explicat Silviu Gheorghe.
Dacă până aici nu v-am convins, o să plusăm cu o informaţie: transportul, masa şi cazarea sunt gratuite pe toată perioada cursului, existând şi posibilitatea unei diurne. Proiectul („Dezvoltarea durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România”) a fost prezentat joi, 24 februarie în cadrul Conferinţei privind importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale şi a adunat la aceeaşi masă reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare în Afaceri, ai ANTREC (Asociaţia Naţională pentru Turism Rural şi Ecoturism), având ca şi partener de proiect Organizaţia Naţională de Turism a Greciei, prin expertul coordonator al Eurolink Consultants.
Mai staţi pe gânduri? Era cât pe-aci să uit: proiectul are ca ţintă persoane din mediul rural care vor să îşi dezvolte o carieră în domeniul turismului.

 

Articol scris de Mirela Baciu gravatar

 

Site: http://mirela.ecosapiens.ro/
Am obosit să văd patroni de firme de salubrizare care îşi dau cu părerea despre expoziţii de artă si Monici Tatoiu care au răspunsuri pentru orice – de la încălzirea globală, la cum nu trebuie să renunti la speranta de a avea orgasm. Citeste toate articolele scrise de Mirela Baciu (5)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!