Tânărul MOLNÁR Péter, sportiv cu deficienţe la braţul stâng, îşi propune să îndeplinească cea mai mare provocare din cariera sa. Obiectivul este de a parcurge 3.000 de kilometri în 6 săptămâni, atingând 7 ţări. Startul va fi dat în data de 19 mai din oraşul Tulcea şi sosirea va fi în oraşul Donaueschingen în data de 29 iunie, de Ziua Internaţională a Dunării. Drumul său va începe de la porţile Deltei Dunării şi se va termina la izvorul Dunării în Pădurea Neagră, tranzitând Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovacia şi Austria. Pentru realizarea acestei curse Peter Molnar beneficiază de sprijinul material al Ministerului Economiei Naţionale şi Dezvoltării Rurale, precum şi de sprijinul moral al Ministerului Resurselor Umane din Ungaria.

Scopul acestei curse este sǎ atrag atenția asupra importanței celor 11 directive ale Strategiei Dunǎrii acceptate în perioada Presedinţiei Ungariei în EU și de importanţa implementǎrii lor. Un alt scop important este să fac cunoscutǎ aceastǎ politică a Strategiei Dunǎrii printre iubitorii de sport care se pot alǎtura sau care vor urmǎri aceastǎ extraordinarǎ provocare, acordând o atenţie deosebitǎ protejǎrii mediului înconjurǎtor, o implicare mult mai activǎ şi conștientă”, afirmă MOLNÁR Péter într-un comunicat.

Municipiul Tulcea beneficiază de o deosebită onoare în a da startul în acest caz nobil. Cursa atletică va începe de la Km 0 la ora 900. Doritorii îl pot însoți în alergare pe diverse porțiuni de drum, îmbrăcați în echipamente adecvate evenimentului.

 

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!