Promovarea unui stil de viaţa sanatos si prevenirea consumului de droguri in randul mamelor sau viitoarelor mame aflate intr-o forma de asistenta sociala de tip centru maternal, acesta a fost scopul cu care s-a desfasurat proiectul local ”Mama sanatoasa, copil sanatos”.

Astfel, tinerele mame aflate în asistenţa Centrului Maternal Tulcea au fost informate cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, alcool şi droguri ilegale, atât asupra organismului mamei cât şi a fătului. Activităţile au constat în discuţii libere, prezentări de materie video tematice şi distribuire de pliante. Proiectul a fost desfăşurat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Tulcea şi Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Tulcea.

Printre problemele cu care se confruntă tinerele se numără sărăcia, condiţiile de locuit precare, şomajul, degradarea situaţiei şcolare, lipsa suportului din partea părinţilor şi nu în ultimul rând consumul de droguri.

Creşterea ratei fumatului la tinerele mame are o influenţă directă asupra sănătăţii copilului, crescând riscul de îmbolnăvire şi mortalitate infantilă. Consumul de alcool şi droguri la mame interferează negativ cu creşterea propice a unui copil, astfel, copilul poate dezvolta anxietate, mânie, depresie, sentimente de culpabilitate, capacitate scăzută de concentrare a atenţiei, rezultate scăzute la şcoală, sau chiar să devină el însuşi consumator de alcool sau droguri.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!