Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică dar majoritatea bărbaților lui nu au vrut să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că bărbați voiau să stea acasă cu soțiile și copiii lor în loc să se lupte pentru el.

Claudiu a găsit o soluție pentru această problemă. A decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.

Valentin, care era un preot, credea că oamenii trebuiau să se căsătorească. Astfel el a căsătorit în secret cupluri. El făcea cununiile în locuri secrete, deci împăratul nu-l putea găsi.

Dar el l-a găsit. Valentin a fost arestat și adus în fața împăratului. Lui Claudiu i-a plăcut de Valentin și a crezut că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Valentin a refuzat. El a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind “Adu-ți aminte de Valentin al tău.

Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Totuși este necunoscută data datorită faptului că nu se știe dacă legenda este adevărată dar este oricum o poveste frumoasă. Nu există dovezi pentru a arăta dacă această poveste este adevărată sau nu dar oricum ziua de Sfântul Valentin este celebrată în onoarea sa. (sursa Wikipedia)

Și anul acesta îndrăgostiții, tineri sau seniori, din Tulcea au o ofertă largă de locuri unde își pot petrece câteva momente plăcute alături de persoana iubită. Deși calendarul poziționează ziua de 14 februarie în cursul săptămânii, organizatorii diverselor acțiuni tematice nu s-au lăsat intimidați și și-au programat evenimentele în sfârșitul de săptămână ce urmează. Vă prezentăm mai jos câteva dintre posibilitățile de petrecere a momentelor tandre alături de persoana iubită:

Coral Plaza Mall – duminică 13 februarie, începând cu ora 16:00. Spectacol de dans cu trupa SHADOWS. Căsătorii de 1 zi

Sensation Club – duminică 13 februarie, începând cu ora 20:00. Club Sensation te asteapta intr-o atmosfera romantica, sa participi la concursuri cu premii. DJ Cretzu te va acompania cu mix music iar cocktail-urile sunt la oferta: “My Heart” la numai 8 lei. Invitati speciali: Cupidon si Afrodita. Club Sensation este atestat pentru a oferi certificate de casatorie valabile 1 zi

Club DEEP 1 – duminică 13 februarie. DEEP 1 te asteapta sa petreci Ziua Indragostitilor intr-o atmosfera romantica. Noi iti oferim ocazia sa iti petreci aceasta zi, si restul zilelor, alaturi de persoana iubita.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!