Tulcea, are de ceva timp, pista pentru biciclete. Da. In jurul lacului Ciuperca. De jur imprejur. Asta inseamna ca posesorii de velocipede pot savura o miscare pe doua roti… atunci cand s-au inarmat cu rabdare si timp destul alocat pentru asa ceva. Iata si de ce:

  • ca sa ajungi cu bicicleta la pista special amenajata tot pe trotuare, printre masini sau printre copii alergand in parcuri trebuie sa o iei. Pista pentru biciclete ocoleste lacul Ciuperca si atat. Nu se continua niciunde in oras.
  • plimbaretii si alergatorii sunt atrasi ca mustele la gem de netezimea pistei, fiindu-le o adevarata “scarba” sa isi miste fizicurile pe dalele pavajului alaturat. Si cand te gandesti ca pe pista sunt desentate ditamai semnele albe care arata clar ca o bicicleta, incepi sa te gandesti ca nea Pandele zugravu o face intentionat si se plimba fix pe ele… si mai si vocifereaza cand, efectiv, strigi la ei sa se dea la o parte… Se simt cu adevarat lezati…
  • mai ieri, doi pustani, un el si o ea, se plimbau, in viteza, cu motoscuterul pe malul lacului… pe acolo pe unde doar o parte din lume alearga (vezi punctul anterior), pe unde se plimba copii, cuplurile etc. Degeaba sa mai spun ca gardienii nu au sinchisit nici cel mai mic gest pentru a-i trimite pe motorizati de acolo…
  • in general, pista este plina de mamici care imping la carucioarele cu bebelusi. Si, de obicei, sunt pozitionate strategic, cate doua, una langa alta in asa fel incat tu, pedalator infocat sa o iei prin aratura ca sa ocolesti.
  • ai claxon / sonerie / clopotei atasate la bicicleta pentru a-ti face simtita prezenta ? Si ce daca ! Sunt degeaba ! Daca indraznesti sa le folosesti, “inculpatii” se uita la tine de parca ai venit sa ii fortezi sa isi faca un credit…

Asadar, intentia Primariei este laudabila, pacat ca nu are cine sa si inteleaga cum sunt mersurile cu astfel de amenajari edilitare.

Deocamdata, plimbatul cu bicicleta pe pista pentru biciclete din jurul lacului Ciuperca este un sport extrem, un motiv sa te umpli de nervi, sa faci opriri bruste si slalom printre plimbareti.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!