Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers) organizaţie nonguvernamentală cu sediul în Tulcea, implementează în perioada 1 august -30 noiembrie 2011 proiectul „În căutarea timpului ..trecut”, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune, subacţiunea Iniţiative ale Tinerilor.

Parteneri ai proiectului sunt : Centrul Cultural ”Jean Bart” Tulcea , Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea, Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea

La buna derulare a proiectului au contribuit, de asemenea, Liceul Pedagogic Tulcea, Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” şi Şcoala de Arte şi Meserii nr.3 din Tulcea

Obiectivelor proiectului sunt :

  • integrarea socială a tinerilor romi utilizând metode de educaţie non formală
  • dezvoltarea simţului participativ al tinerilor prin implicarea lor în promovarea valorilor şi istoriei comunităţii
  • dezvoltarea personală prin auto-expresie artistică şi metode de educaţie non-formală

În urma campaniei de recrutare a echipei de proiect, derulată în unităţile de învăţământ mai sus menţionate a fost constituită o echipă de 30 de tineri voluntari , 5 dintre ei de etnie romă.

În luna octombrie tinerii au participat la sesiuni de instruire pe comunicare, management de proiect, teatru labirint, mişcare scenică ,la două sesiuni dedicate programului Tineret în Acţiune şi prezentării de exemple de bună practică în implementarea de proiecte finanţate prin acest program.

În urma activităţilor comune a fost elaborat spectacolul de teatru labirint „În căutarea timpului…trecut”, eveniment care va fi găzduit de Teatrul Jean Bart din Tulcea duminică, 13 noiembrie 2011, în intervalul orar 11.00 – 14.00.

Datorită faptului că teatrul labirint este o metodă extrem de solicitantă pentru constructori, accesul se va face în grupuri restrânse, care vor trece pe rând prin labirint.

Întrucât cei care vor călători prin labirint în Tulcea începutului de secol XX vor fi legaţi la ochi, se va crea pentru ei un mediu sigur, care să îi ajute să intre în atmosferă. Constructorii nu vor face glume proaste, nu îi vor speria şi nu îi vor fotografia pe cei pe care îi vor iniţia în teatru labirint.

Până în prezent au fost distribuite invitaţii unui număr de 90 de persoane : colegi şi rude ai constructorilor, cadre didactice, reprezentanţi ai Centrului Jean Bart, reprezentanţi ai minorităţilor etnice şi administraţiei publice locale.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!