Realităţile zilelor noastre arată că trăim într-o perioadă provocatoare din perspectiva menţinerii sănătăţii, datorate fluxului abundent de informaţii şi miturilor referitoare la modalităţile de prevenire a îmbolnăvirii cauzate de contactul cu diverse medii neigienice.

În acest context, educaţia reprezintă un instrument eficient pentru formarea abilităţilor de viaţă în rândul tinerei generaţii. Încă din perioada pre-școlară sau a ciclului primar, copiii trebuie să conştientizeze atât importanţa menţinerii sănătăţii proprii, cât şi necesitatea contribuţiei personale la asigurarea sănătăţii colective.

Concursul „Igienă Acasă şi la Şcoală” constituie o modalitate de materializare a acestui obiectiv şi un cadru de exersare a abilităţilor de igienă.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sporturilor in colaborare cu Unilever au lansat proiectul Igiena acasa si la scoala in urma cu cateva luni. Acesta are formatul unui concurs si se adreseaza gradinitelor, scolilor primare si gimnaziale, vizand aproximativ 30.000 de copii din tara. Scopul proiectului este responsabilizarea copiilor, prin intermediul cadrelor didactie si al parintilor, vizavi de igiena personala si colectiva, intrucat aceste aspecte sunt deosebit de neglijate in Romania (avem si un studiu facut in acest sens). Judetele participante sunt: Bucuresti, Calarasi, Constanta, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Olt, Tulcea, Valcea.

Votarea si jurizarea dureaza pana pe 11 martie, iar afisarea rezultatelor se face pe 18 martie.

Concursul urmăreşte dezvoltarea și exersarea unor abilităţi de bază şi specifice, precum abilităţi cognitive, abilităţi participative, de cooperare şi relaţionare, abilităţi comunicative multiple, abilităţi argumentative şi critice, abilităţi productive şi creative si abilităţi de evaluare.

Regulamentul concursului este disponibil aici iar detalii poți găsi pe site-ul oficial al campaniei zeromicrobi.ro

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!