Seara se lasa linistita peste micul orasel de provincie. Se anunta un week-end normal pentru toata lumea. Oamenii traiau aceeasi viata normala, lipsita de griji si rupta de relitatea unei lumi aflata in fierbere. Nimic nu prevestea nenorocirea ce avea sa vina ……

Si, deodata, pe nepregatite, groaza cea mai crancena se instala in casele oamenilor primariei!Secretara tremura de groaza pitita dupa calorifer! Consilierii zbierau nauci prin case! Angajatii de la deszapezire stateau nauci in mijlocul curtii: NINGEA SI ANUL ASTA!!!!!!!!!! CE OROARE!!!!!!! Si e doar ianuarie! Asa o fi si la altii? Dumnezeule cel milostiv, de ce nu am stiut si noi? Cum vom reusi acum sa ne descurcam? Toata lumea se intalni in institutie livida de spaima si abia mergand pe strazile acoperite de scarbavnica apa inghetata!

– Oare si in alti ani a nins in ianuarie? Aceasta era intrebarea obsedanta care era pe buzele tuturor oamenilor edilului. Doamna secretara veni spre ei cu chipul descompus: da, aproape in fiecare an a nins in ianuarie.

– Si noi de ce aflam asa de tarziu? urlara isteric oamenii total responsabili.

Intr-un birou obscur, ascuns de ochii curiosilor, oamenii din umbra, oamenii de actiune cautau infrigurati solutii. Auzi domnule, ce nedreptate! De ce numai ei erau surprinsi de iarna? Ce era de facut?

– EVRIKA!!! Se auzi un urlet de bucurie! ‘’DA! Cum de nu ne-am gandit mai devreme? De ce ne-a venit aceasta idee atat de tarziu?’’ se minunara domnii in haine de piele. Vom face ca si in anii trecuti! Vom deszapezi doar strazile mari!

– Si in restul orasului? Intrebarea veni timid de la un angajat nou, cu o fata care trada lipsa de experienta in gestionarea problemelor critice ale urbei.

– In rest? In restul orasului sa nu uiti baiete o vorba mare si inteleapta: ‘’Dumnezeu a dat zapada, El sa o dea la o parte’’

Osteniti dar cu multumirea lucrului bine facut oamenii plecara acasa. Pe drum sarpele indoielii li se strecura in suflet: oare anul asta o sa mai ninga? Cat o sa ii mai chinuie Dumnezeu? Da-ne Milostive Apocalipsa! Numai nu ne mai da zapada!

 

Acest text este un pamflet.

Este o fictiune despre un  oras oarecare, dintr-o tara oarecare unde exista fenomenul meteorologic de ‘’ninsoare prin surprindere ‘’

Totusi, tin sa anunt autoritatile locale ca zilele urmatoare este posibil sa avem si noi parte de acest fenomen sinistru si ciudat!

 

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!