Cu toții cred că am constatat recent că orașul s-a mai înfrumusețat, pe ici pe colo, cu câteva decorațiuni florale. Le vedem zilnic înșiruite prin Piața Civică sau pe faleză, facem poze ”iola” cu ele, ne gâdilăm retina, ce mai, e frumos. Subliniez: îmi plac lucrurile frumoase din oraș, nu mă interesează cine le face și cum, atât timp cât le face. Și că tot sunt la lămurit aspecte, în ciuda faptului că orașul este plin de șanțuri mă consolez cu ideea că acestea vor dispărea curând și că sunt săpate cu un scop constructiv: acela de a nu-mi mai pierde eu, sau mulți alții, numărul de înmatriculare prin piscinele ce se formează în intersecții la fiecare ploaie mai consistentă. Dar să revenim, vorbeam de flori, cele de pe faleză parcă…

Ei bine, cumva, nu știm cine, nu știm când, s-a decis că parcă i-ar prinde bine câteva floricele din aranjamentele amplasate pe faleză și a ”rărit” populația de plante de pe unul din etajele unuia dintre aranjamentele în speță… Sau poate că cineva își aerisea patrupedul la ore matinale și a vrut să miroasă natura în timp ce făcea treaba asta… Nu știm concret și nici nu prea contează motivul – contează că a făcut-o și merită toată lipsa de respect de care suntem în stare (ca să nu mai spun că cel sau cea care a jumulit florile s-a furat pe sine căci da, florile acelea sunt plătite și din banii pe care el sau ea i-a dat pe taxe și impozite anul trecut)

Deci avem una bucată aranjament floral jumulit, poziționat, cumva prea la intrarea pe unul din pontoanele andocate prin zona Hotelului Delta . Un domn a realizat că nu dă foarte bine lipsa de flori la intrarea pe ponton și ca atare, a inteprins o acțiune de ”îndreptare a nedreptății” pricinuite stativului cu flori. Astfel a adus un echilibru vizual, schimbând puțin părți componente cu un alt stativ cu flori, poziționat la câțiva metri distanță. Filmul acțiunii a fost surprins, în imagini statice, ce-i drept și poate fi urmărit mai jos.

Ulterior, a apărut un angajat (al Primăriei presupun) care s-a apucat să repare stativul privat de câteva floricele, cu sacrificiu, pentru fratele său de lângă intrarea pe ponton.

 

Circumstanțe atenuante:

  • florile de pe primul stativ, afectat inițial, au fost mutate pe ideea că rotirea culturilor este benifică pentru plante
  • ambele stative sunt proprietate privată și ca atare proprietarul lor poate face ce dorește cu ele
  • okay okay, au fost făcute transplantări, dar cel puțin florile au primit atenție și apă, la final
  • totul este doar o iluzie, nimic din ce s-a văzut nu este adevărat!

Serios acum, nimeni nu a furat nimic, dar să ne apucăm să decorăm orașul după cum ne convine nouă la retină, e puțin deplasat.

Bravo!

Imaginile au fost publicate cu amabilitatea doamnei Luisiana Bigea

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!