Tulcea a fost, până recent, un oraș foarte liniștit în ceea ce privește cinematografia… Să nu fiu înțeles greșit, nu mă refer la producția de filme (aici suntem praf, atât pe plan local cât și național) ci la difuzarea acestora în medii organizate în acest scop (în română asta se traduce în ”cinematografe”).

Iată însă că, recent, lucrurile au început să se mai schimbe, în bine de data aceasta.

În cursul zilei de ieri, la Centrul Muzeal Eco-Turistic Tulcea, s-a inaugurat, în prezența domnului Primar Constantin Hogea și a reprezentaților mass-mediei locale, primul cinematograf 3D din Tulcea. Acest tip de investiție reprezintă o noutate în orașul Tulcea și, sper eu, că va fi doar prima dintr-o serie de astfel de investiții. Eforul financiar a fost suportat și de un investitor privat, cinematograful 3D de la Tulcea făcând parte dintr-o serie de investiții asemănătoare în alte orașe, printre care și Galați.

La prima proiecție 3D oficială a rulat un documentar, filmat cu tehnică specială, tema acestuia fiind viața marină din oceanele Pământului și impactul industrializării asupra acesteia. Scopul proiecției a fost prezentarea caracteristicilor unu film 3D precum și a senzațiilor vizuale pe care acesta le induce.

Sala cinematografului este însă destul de mică, oferind doar 24 de locuri iar ecranul pe care se realizează proiecția este unul adaptat mărimii sălii (deci nu unul foarte mare). Sonorizarea este destul de bună însă, în opinia mea, s-ar preta foarte bine un sistem Surround. La intrarea în sală, fiecare spectator primește, pentru vizionare, o pereche de ochelari speciali.

În luna Aprilie, se pot urmări câteva filme 3D, constând atât în filme de lung metraj (Resident Evil: Viata de apoi, Step Up, Alice in Tara Minunilor), cât și documentare și desene animate pentru copii. Programul complet este aici

Pentru informaţii suplimentare şi rezervări vă puteţi adresa Centrului Muzeal Ecoturistic „Delta Dunării” Tulcea la telefoanele 0340.105.652 și 0240.515.866

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!