Sustine, alina, ocroteste, salveaza, educa!  Intr-o lume in care violenta, discriminarea si izolarea sunt prezente pretutindeni, Crucea Rosie Romana promoveaza permanent toleranta, respectul si sprijinul reciproc.  De 135 de ani.

Umanitatea, Impartialitatea, Neutralitatea, Independenta, Voluntariatul, Unitatea si Universalitatea sunt principiile fundamentale pe care Crucea Rosie Romana se bazeaza in actiunile sale de 135 de ani.  Acestea reprezinta cheia succesului Miscarii Internationale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii si a fiecareia dintre cele 186 de Societati Nationale din lume.  Acestea sunt expresia globala a ideii ca in ciuda diferentelor, oamenii pot fi mobilizati si pot lucra impreuna, uniti de sentimente comune profund umanitare.

Astazi, 4 iulie, sarbatorim 135 de ani de activitate umanitara neintrerupta a Crucii Rosii Romane.

Sarbatorim astazi surorile de Cruce Rosie care au alinat suferinta ranitilor si bolnavilor in timp de razboi, care au tratat copii, tineri si batrani in timpul epidemiilor de malarie, holera, tifos si tuberculoza, care au distribuit mesaje familiilor separate de razboi sau de regimul opresiv.

Sarbatorim astazi voluntarii care au distribuit hrana persoanelor ce sufereau de foame, care au construit adaposturi pentru cei ce au ramas fara case in urma inundatiilor, cutremurelor, razboiului, care au distribuit haine si paturi pentru a incalzi sufletele in timpul frigului extrem.

Sarbatorim astazi nume sonore ale istoriei și culturii române – Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoras Dinicu, Cella Delavrancea – care au contribuit cu talentul si spiritul lor umanitar la alinarea suferintelor celor mai vulnerabile persoane.  Primul sediu al organizației a fost deschis în Spitalul Colțea din București, de un grup de oameni cu suflet nobil – Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, care au semnat actul de infiintare a Crucii Rosii Romane.

An de an, Crucea Roșie Română a venit in sprijinul comunitatilor vulnerabile adaptandu-si raspunsul la nevoile acestora, a trait alaturi de acestea greutatile razboiului, confuzia tranzitiei dintre diferite regimuri, a supravietuit dezastrelor naturale de mari proportii si a contribuit la efortul de refacere a comunitatilor din zone indepartate de pe glob, in Thailanda, China, Haiti si Japonia.

Anul trecut doar, Crucea Roșie Romana a oferit ajutor de urgență pentru 38.803 persoane afectate de inundații, mai mult de 38.000 de familii au primit hrană prin programul Banca de Alimente, 158.659 de persoane au beneficiat de cursuri de prim-ajutor de baza, peste 19.000 de tineri au participat la programele de educație pentru sănătate, iar peste 7.000 de elevi au fost sensibilizati cu privire la notiunile de toleranta, respect si umanitate.

In ciuda consecintelor din ce in ce mai insemnate ale inundatiilor, alunecarilor de teren, furtunilor si altor dezastre naturale, noi am ramas aici.  Atunci si acum, Crucea Rosie Romana infrunta provocarile vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane.  Si de acum inainte vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care il oferim comunitatilor in situatii dificile, dar si prin educarea si informarea populatiei pentru a preveni aceste situatii.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alaturi de Crucea Rosie și-i invităm să rămână alături de noi, pentru a scrie împreună noi pagini în istoria celei mai vechi şi prestigioase organizații din Romania!

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!