Incepand cu anul 2000 Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in partenertiat cu Liceul de Arta „George Georgescu” Tulcea au lansat Concursul National de Proiecte de Afise cu tematica ecologica intitulat „O SANSA DUNARII ALBASTRE”. Locul de intalnire al mesajelor nu poate fi altul decat la Tulcea, Romania, punctul terminus al fluviului, care inainte de a se uni cu Marea Neagra creeaza locul cel mai fascinant din Europa – Delta Dunarii.

Obiectivul concursului este, ca prin intermediul unor expoziţii de afise / materiale dedicate protejării naturii prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice, şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare si contribuţie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor de educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protecţia fluviului DUNĂREA şi a DELTEI DUNĂRII.

Valoarea concursului a crescut de la un an la altul, iar începând cu 2010 acesta va deveni internaţional şi va include o nouă secţiune de scurte materiale video, prilej de a vă invita să participaţi cu creaţii deosebite.

Concursul se adresează tinerilor între 15-18 ani de la liceele de artă din România si din celelalte ţări dunărene.

Secţiunile concursului:

Afis / Poster: dimensiune 42/60 cm, tehnică liberă, realizate manual.

Clip video: durată maximă 2 minute, formatul imaginii 16:9, extensie .avi

Lucrările vor fi însoţite de datele de identificare ale autorului şi ale instituţiei de invăţământ pe care o reprezintă.

Lucrările pot fi trimise pană la data de 1 iunie 2010.

Vezi site program: www.southeast-europe.net

Website dedicat Politicii Regionale UE (inforegio): http://ec.europa.eu/regional_policy/index_en.htm

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!